Vučić čestitao Šujoku: Uveren sam da ćete uspešno obavljati dužnost

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 22:53

Vučić čestitao Šujoku: Uveren sam da ćete uspešno obavljati dužnost

Aleksandar Vučić čestitao je večeras novoizabranom predsedniku Mađarske Tamašu Šujoku, izrazivši uverenje da će nastaviti da grade "odlične odnose" dve zemlje.

"Čestitam Tamašu Šujoku na izboru za predsednika Mađarske. Uveren sam da ćete uspešno obavljati tu zahtevnu dužnost i radujem se nastavku izgradnje odličnih odnosa između Srbije i Mađarske", naveo je Vučić na Iksu.

Mađarski parlament je danas za šefa države izabrao Šujoka, dosadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Ustavnog suda Mađarske i odanog saradnika premijera Viktora Orbana.

Za izbor 67-godišnjeg Šujoka glasala su 134 poslanika, dok je pet bilo protiv. Nekoliko opozicionih partija nije učestvovalo u glasanju i pozvalo je na uvođenje neposrednog izbora predsednika države.

Šujok će na dužnost stupiti 5. marta, kao naslednik Katalin Novak, koja je 10. februara podnela ostavku usled snažnog pritiska javnosti, pošto se saznalo da je pomilovala osuđenog za saučesništvo u seksualnom zlostavljanju dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.