Vučić čestitao Si Đinpingu Novu godinu

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Si Đinpingu Novu godinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku NR Kine Si Đinpingu, lunarnu Novu godinu, uz najbolje želje za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje bratskog kineskog naroda.
"Kako je nastupajuća godina u znaku koji simbolizuje nove mogućnosti za velike uspehe, uveren sam da ćete, mudrom i odvažnom politikom, nastaviti da vodite svoju zemlju velikim koracima na čvrsto utemeljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putu ka ostvarenju zacrtanih 'stogodišnjih ciljeva' i kineskog sna", naveo je Vučić u pismu - čestitki predsedniku Siju.

Mi, u Srbiji, naglasio je Vučić, veoma se radujemo impresivnim dostignućima Narodne Republike Kine, ponosni na "čelično prijateljstvo" i sveobuhvatno strateško partnerstvo.
"Vama, poštovani predsedniče, dugujemo veliku zahvalnost za naše čvrste veze i uveren sam da će srpsko-kineski odnosi i u novoj godini, kao i u deceniji pred nama, nastaviti da jačaju. Plodonosni rezultati saradnje naših dveju zemalja ogledaju se u sve brojnijim zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, kao i u sve značajnijim ulaganjima kineskih kompanija u srpsku ekonomiju", naveo je Vučić.
Posebno me raduje, ističe predsednik Srbije, što se razvija kulturna saradnja, što će doprineti još boljem međusobnom razumevanju naših naroda.
"Uz lepa sećanja na moje prethodne boravke u Narodnoj Republici Kini, počastvovan sam što ću uskoro imati priliku da Vam uzvratim bar deo toplog gostoprimstva, koje mi je ukazivano na svakom mestu u Vašoj veličanstvenoj zemlji. U isto vreme, radujem se učešću na Devetom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope 15. i 16. aprila u Pekingu", kazao je on.
Činjenica da ćete Vi, ekselencijo, predsedavati Samitom, ističe Vučić, još jedna je potvrda da je format "17+1", od iniciranja 2012. godine, izrastao u sveobuhvatni mehanizam saradnje, kome Republika Srbija daje punu podršku i smatra ga važnim delom Vaše globalne inicijative za promociju mira i saradnje "Pojas i put".
"Uz trajnu zahvalnost na razumevanju Narodne Republike Kine za državne i nacionalne interese Republike Srbije i izraze naše potpune podrške politici "jedne Kine" primite, poštovani predsedniče, srdačne pozdrave, najbolje želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i izraze mog osobitog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Si Ðinpingu Lunarnu Novu godinu

Izvor: B92, 25.Jan.2020

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu Lunarnu novu godinu...Vučić je čestitao Đinpingu Lunaru novu godinu uz najbolje želje za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje bratskog kineskog naroda..."Kako je nastupajuća godina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.