Vučić čestitao Makronu praznik: Dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima

Izvor: RTS, 14.Jul.2019, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Makronu praznik: Dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom nacionalnog praznika Republike Francuske, uputio čestitku predsedniku Emanuelu Makronu, u kojoj su istaknute najbolje želje za napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana.
"Dok veličanstvenom paradom na Jelisejskim poljima slavite slobodu, jednakost i bratstvo, sa ponosnim narodom Francuske svetkuju svi koji dele te neprolazne uzore. Među >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njima su i građani Srbije, zemlje koja je uvek vojevala za ideale slobodarstva i nezavisnosti", istakao je Vučić u čestitku.
Predsednik napominje da će samo dan kasnije imati čast da Makronu poželi dobrodošlicu.
"Vi ste, posle bezmalo dve decenije, prvi predsednik Francuske u poseti Srbiji, i to u godini u kojoj obeležavamo 180-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Dolazite u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila 'za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu', u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou. Zato će Vaša poseta da nas podseti na to da su dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima", naglasio je Vučić.
Prema njegovim rečima, poseta Makrona predstavljaće i potvrdu da su Srbija i Francuska na dobrom putu da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje, kakve zaslužuju njihovo postojano prijateljstvo i proklamovano strateško partnerstvo.
"I danas delimo vrednosti na kojima počiva savremena Evropa i uveren sam da je, u Vašoj viziji reformisane Evropske unije, naš evropski put realan i ostvariv", naveo je predsednik Srbije.
Markonu je poručio da Francuska uvek može da računa na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
"Dozvolite da, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, istaknem značaj podrške koju pružate našoj regionalnoj politici mira i saradnje, kao i rešavanju pitanja od vitalnog interesa za napredak Srbije, poput pitanja Kosova i Metohije", ukazao je Vučić u čestitki, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VUČIĆ MAKRONU ČESTITAO NACIONALNI PRAZNIK UZ PORUKU: Vaša poseta će nas podsetiti na to da su dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima

Izvor: RTV Pink, 14.Jul.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, povodom nacionalnog praznika Republike Francuske, uputio čestitku predsedniku Emanuelu Makronu, uz želju za napredak zemlje i blagostanje njenih građana, kao i uz poruku da će već sutra imati čast da mu poželi dobrodošlicu u Beogradu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.