Vučić apelovao na građane da ne učestvuju u skupovima, očekuje kraj korone za 20 dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2020, 22:01

Vučić apelovao na građane da ne učestvuju u skupovima, očekuje kraj korone za 20 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas građane da se ne okupljaju kako bi Srbija pobedila koronavirus, a da je siguran da će u sledećih 20 dana ta zaraza biti savladana u zemlji.

On je gostujući na TV Pink apelovao na građane na "disciplinovanost i odgovornost", iako je ocenio da je na demonstracijama koje su se dešavale tokom prethodnih dana okupljalo "maksimalno 4.100 ljudi".

"To ne zvuči opasno, ali kada računate da svako od njih stupa u kontakte >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa drugima, to postaje problem... Bolnice su nam prepune, moramo da shvatimo da je (COVID-19) opasan protivnik, u pitanju je vrlo opasna infekcija zato molim ljude da veruju svojoj državi i svojim lekarima", rekao je Vučić.

Dodao je da se niko nije zarazio tokom nedavnih izbora, da je moguće da se neko zarazio u kampanji.

"Sve su mere poštovane, nikakvog kontakta niste imali, mnogo bolje i čistije u odnosu na bilo koji drugi dan kada idete u prodavnicu. Svuda  u svetu se održavaju izbori... Svuda u svim demokratskim državama moraju da se održe izbori... Što se tiče derbija, nismo imali veliki skok, ali je bila odlična epidemiološka situacija", ocenio je Vučić.

On je naveo da lekari i epidemiolozi ne dobijaju više od svoje plate, a da Srbija sa 264 respiratora koliko je nabsavila u poslednjoj turi. Ukupno ima još 1.137 slobodnih respiratora, 185.000 PCR testova, kao i da se u najbližoj budućnosti očekuje još više desetina hiljada tih testova.

Vučić je kazao i da je u proteklo vreme bilo mnogo lažnih vesti "kako bi se pogoršala situacija u Beogradu", poput vesti da je tražena upotreba 63. padobranske brigade i vodenih topova protiv demonstranata.

"Lagao je ko je šta stigao... Živite u eri društvenih mreža, a neki ljudi koji ne bi imali status u društvu koriste društvene mreže da senzacionalnim, besmislenim vestima steknu popularnost, i što je veća laž, dobijate više 'lajkova'", naveo je Vučić.

Vučić je kazao da će biti uskoro "organizovani organi SNS" i da će on uskoro biti "samo predsednik građana Srbije", čime je insinuirao da će da podnese ostavku na mesto predsednika vladajuće partije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić apelovao na gradjane da ne učestvuju u skupovima, očekuje kraj korone za 20 dana

Izvor: Beta, 12.Jul.2020

BEOGRAD, 12. jula 2020. (Beta) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas gradjane da se ne okupljaju kako bi Srbija pobedila korona virus, a da je siguran da će u sledećih 20 dana ta zaraza biti savladana u zemlji.On je gostujući na TV Pink apelovao na gradjane na "disciplinovanost i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.