Vučić: Želimo najbliže odnose sa BiH, ali nećemo ostaviti na cedilu Srbe

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Želimo najbliže odnose sa BiH, ali nećemo ostaviti na cedilu Srbe

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH.

U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću preneo da se Srbi u BiH, posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nacionalnih interesa Srba u BiH.

Premijer Vučić zahvalio je Ivaniću na informacijama, kao i na odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako Bosne i Hercegovine, tako i interesa srpskog naroda u njoj.

Vučić je u razgovoru sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem kazao da Beograd želi najbliže odnose sa BiH, ali i da "ne može i neće nikada ostaviti na cedilu" srpski narod u toj zemlji.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je tokom razgovora u Beogradu zahvalio Ivaniću na informacijama o situaciji u BiH, kao i na "odgovornom postupanju u zaštiti vitalnih interesa, kako BiH, tako i interesa srpskog naroda u njoj".

Član Predsedništva BiH je upoznao premijera Srbije sa pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH, dodajući da se Srbi u BiH "posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni".

"Strahujem od nastavka preglasavanja u organima Bosne i Hercegovine, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH", kazao je Ivanić.

Dodaje se da su Vučić i Ivanić, usled novonastalih okolnosti, dogovorili češće susrete i razmenu informacija i mišljenja.

Usled novonastalih okolnosti, navodi se, premijer Vučih i Ivanić su dogovorili češće susrete i razmenu informacija i mišljenja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ivanić Vučiću: Ugroženi nacionalni interesi Srba u BiH

Izvor: Blic, 31.Maj.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u BiH...U razgovoru o situaciji u BiH, Ivanić je Vučiću preneo da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.