Vučić: Za devet meseci strane investicije 1,38 milijardi evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za devet meseci strane investicije 1,38 milijardi evra

Premijer Alejksandar Vučić izjavio je večers da je nivo stranih investicija u prvih devet meseci ove godine iznosio 1,38 milijardi evra i da će i to doprineti smanjenju stope nezaposlenosti na evropski nivo od oko 12 odsto.

On je za Radio televizju Srbije rekao i da stopa nezaposlenosti trenutno iznosi 15,2 odsto i da je namera vlade da je spusti ispod 12 odsto.

"Zaključno sa devetim mesecom imali smo 1,38 milijardi evra stranih investicija", rekao je on dodavši >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će strane kompanije i dalje dolaziti u Srbiju zahvaljujući naporima vlade.

Vučić: Minimalni deficit budžeta na kraju godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić večeras je izjavio da će na kraju ove godine republički budžet biti u minimalnom deficitu i pored toga što će biti otplaćen dug Petrohemije od 105 miliona evra i penzioneri dobiti jednokratno davanje u ukupnom iznosu od 75 miliona evra.

"Javne finansije su pod potpunom kontrolom, kao i finansije najvećih javnih sistema. Trenutno je budžet u suficitu od 34,3 milijarde dinara, ali ćemo na kraju godine da imamo minamalni deficit ako otplatimo dugove Petrohemije da to preduzeće pripremimo za privatizaciju", rekao je Vučić za RTS.

On je istakao da će posle povišice penzija o iduće godine 74 odsto penzionera imati veća primanja nego ikad.

Vučić je kazao da je javni dug Srbije sada manji za 240 miliona evra nego na kraju 2015. godine i da je cilj da za tri do četiri godine bude 60 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

"Tražimo izvore rasta i zato možemo da ragovaramo sa Francuzima o izgradnji metro u Beogradu jer za to imamo novac", istakao je Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Za devet meseci strane investicije 1,38 milijardi evra

Izvor: Beta, 07.Nov.2016

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nivo stranih investicija u prvih devet meseci ove godine iznosio 1,38 milijardi evra i da će i to doprineti smanjenju stope nezaposlenosti na evropski nivo od oko 12 odsto.On je za Radio televizju Srbije rekao i da stopa nezaposlenosti trenutno iznosi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.