Vučić: Za 15 dana nivo 0,05 za aflatoksin, četiri smene direktora!

Izvor: Kurir, 04.Mar.2013, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za 15 dana nivo 0,05 za aflatoksin, četiri smene direktora!

Biće smenjeni direktor Uprave za zaštitu bilja, direktor Upave za veterinu i još dvoje, naveo potpredsednik Vlade Srbije

BEOGRAD - Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da će  biti smenjeni direktori Uprave za zaštitu bilja, uprave za veterinu i načelnici Odseka za zdravlje i biljni karantin i Odeljenja fitosanitarne inspekcije!

On je najavio i da će u roku od 15 dana Ministarstvo poljoprivrede podzakonskim aktima vratiti i propisan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nivo dozvoljene količine aflatoksina sa 0,5 na 0,05 mikrograma po kilogramu mleka.

Prema Vučićevim rečima problem s mlekom je ozbiljno analiziran, ustanovljeni su propusti nadležnih državnih organa zbog ćega će biti smenjeno najmanje četvoro ljudi.

- Sve što građani mogu da kupe u prodavnicama je sasvim sigurno zdravo mleko i u roku - dodao je.

Potpredsednik Vlade je istakao i da postoji spremnost da se u najkraćem roku razgovara i o njegovom radu, ali i radu ostalih ministara, dodavši da je Ministar poljoprivrede Goran Knežević ponudio ostavku zbog celog slučaja sa mlekom.

"Knežević je bio koretkan i ponudio ostavku, ali mislio sam da nije fer da je prihvatimo pre nego što razmotrimo rad i svih ostalih ministara", kazao je Vučić.

Vučić je naglasio i da je razočaran ponašanjem drugih društvenih činilaca za koje je rakao da su smatrali da je to prilika da se vrate na stare društvene pozicije.

"U jednom trenutku ta kampanja je došla do toga da smo mi ispali trovači, da namerno trujemo sopstvenu decu", kazao je on i dodao da ukoliko neko smatra da je aktuelna vlast odogovrna za trovanje dece da ne zaslužuju poverenje naroad.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić: Sledi smena četiri direktora!

Izvor: Kurir, 04.Mar.2013

Biće smenjeni direktor Uprave za zaštitu bilja, direktor Upave za veterinu i još dvoje, naveo potpredsednik Vlade Srbije..BEOGRAD - Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da će  biti smenjeni direktori Uprave za zaštitu bilja, uprave za veterinu i načelnici Odseka za zdravlje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.