Vučić: Vlast uzurpirala medije

Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlast uzurpirala medije

Srpska napredna stranka optužila vlast da je potpuno uzurpirala medije. Aleksandar Vučić najavio do kraja godine akciju pod nazivom “Nedelja borbe protiv medijskog mraka”.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je da su mediji uzurpirani i pod kontolom Vlade Srbije i savetnika u kabinetu presednika Srbije.

Vučić ocenjuje da je "vrhunac bezobrazluka" izveštavanje Radio-televizije Srbije, i navodi da ta stranka ima pravo da kritikuje medije koje plaćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građani.

Vučić je rekao da u poslednjih 45 dana u dnevniku RTS nema stava nijedne opozicione stranke o bilo kom pitanju, ne računajući izveštaje iz Skupštine Srbije i dodao da je poslednjih nedelja jednoumlje u medijima.

"Protiv toga ćemo se pobuniti i naći ćemo ozbiljne načine da masovnošću pokažemo nezadovoljstvo ponašanjem režima, odnosno medija prema opoziciji", rekao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a je najavio da će ta stranka krajem novembra ili početkom decembra organizovati akciju "nedelja borbe protiv medijskog mraka".

Prema njegovim rečima još se razmišlja i razgovara o tome kako će ta akcija biti sporovedena jer "imamo višak ideja", ali je naveo da će biti "široki narodni bunt".

"Vlada Srbije je nesposobna da napravi socijalni i ekonomski boljitak. Jedino čime se bavi je potpuna uzurpacija i zloupotreba javnih medija u Srbiji", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.