Vučić: Uskoro rešavanje pitanja tužbi za genocid

Izvor: Press, 06.Jul.2013, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uskoro rešavanje pitanja tužbi za genocid

Vučić je tokom primopredaje sanitetskih terenskih vozila u Vojnomedicinskog centru na Karaburmi na pitanja novinara da li će Srbija da inicira sporazum sa Hrvatskom, koji, kao i u slučaju BiH, omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, rekao da dve zemlje imaju sve bolje odnose i da su kada je reč o saradnji između njih "moguće sve teme". 
"Uskoro ćemo rešavati najveće probleme koje imamo sa Hrvatskom povodom međusobnih tužbi za genocid. Odnosi između dve države su svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dana sve bolji, ne u smislu velike ljubavi, već postoji racionalan i pragmatičan pristup, koji i oni i mi poštujemo i mislim da su sve teme moguće", rekao je Vučić.
Vicepremijer je dodao da se podrazumeva da će saradnja sa tom zemljom, koja je nedavno postala članica EU, morati da bude u skladu sa pravilima EU.
"Mislim da ćemo svaku vrstu saradnje koja je moguća u skladu sa pravilima EU ostvariti sa Hrvatskom. Tu čak očekujem i zajedničke izlaske na pojedine međunarodne tendere, kao i sa drugim zemljama u regionu", poručio je Vučić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Uskoro rešavanje pitanja tužbi za genocid

Izvor: Kurir, 06.Jul.2013

"Odnosi između Srbije i Hrvatske su svakog dana sve bolji, ne u smislu velike ljubavi, već postoji racionalan i pragmatičan pristup, koji i oni i mi poštujemo", rekao je Vučić...BEOGRAD - Srbija će uskoro početi da rešava najveće probleme u odnosima sa Hrvatskom, a pre svega pitanje međusobnih...

Nastavak na Kurir...

Vučić: Uskoro rješavanje međusobnih tužbi sa Hrvatskom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2013

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija uskoro početi da rješava najveće probleme u odnosima sa Hrvatskom povodom međusobnih tužbi za genocid. "Mislim da su sve teme moguće", rekao je Vučić, navodeći da su odnosi između Srbije i Hrvatske svakog dana sve...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.