Vučić: Uklonićemo celo brdo na Koridoru 10

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2018, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: "Uklonićemo celo brdo na Koridoru 10"

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je da je odlučeno da problem sa odronjenim potpornim zidom na Koridoru 10 bude rešen uklanjanjem celog brda.

Vučić je zajedno sa potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović i v.d. direktorom Koridora Srbije Zoranom Babićem, kao i predstavnicima medija, prošao trasom budućeg autoputa.

Inače, na trasi Koridora 10 kod Predejana počela je sanacija potporne konstrukcije i u toku je priprema šipova >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za duboko fundiranje buduće galerije, koja će dodatno osigurati mesto na kome se obrušio potporni zid 19. avgusta.

Za taj posao angažovana je firma, kao podizvođač, "Integral" iz Republike Srpske, koja ima iskustva za rad na takvim terenima.

Na tzv. kosini 2 u toku su radovi na raščišćavanju terena od kamenja i drveća koje se odronilo, rade se pristupni putevi u gornjem delu kosine i pripremljen je deo platforme za mašinu za bušenje šipova.

Takođe, razmatraju se opcije za uklanjanje oštećenog dela kosine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.