Vučić najavio nove mere posle još jednog masovnog ubistva u Srbiji

Izvor: Beta, 05.Maj.2023, 11:48

Vučić najavio nove mere posle još jednog masovnog ubistva u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posle dva masovna ubistva u Beogradu i u Mladenovcu, u kojima je 17 osoba stradalo a više od 20 ranjeno, predložio Vladi Srbije da vrati smrtnu kaznu, ali da je premijerka Ana Brnabić to odbila uz, kako je rekao, pozivanje na "neke pametne konvencije".Govoreći o novim merama posle dva masovna ubistva u Beogradu i u Mladenovcu, u kojima je 17 osoba stradalo a više od 20 ranjeno, Vučić je najavio da će u narednih šest meseci biti zaposleno 1.200 policajaca koji će potom biti raspoređeni po školama kao i da će u svakoj od 331 škole u Beogradu biti raspoređen po jedan policajac."S tim ćemo krenuti odmah, a prebacićemo 1.000 policajaca da više vremena provode u školama, da postoji policajac gotovo uvek u školi. Biće 331 policajac, ima da sedi u svakoj od 331 škole u Beogradu. Time ćemo ne samo podići sigurnost za 99 odsto već ćemo za 80 odsto smanjiti vršnjačko nasilje u školi, što je velika stvar. To je za sigurnost roditelja", kazao je Vučić u vanrednom obraćanju.On je kazao da je Vladi Srbije predložio vraćanje smrtne kazne ali da je premijerka to odbila uz obrazloženje da bi ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOKANTNO PONAŠANJE RODITELJA UBICE SA VRAČARA! "Vratite nam dete da živimo normalno, ništa nije radio?!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji na hitnoj konferenciji za novinare povodom terorističkog napada u Mladenovcu...Predsednik je tom prilikom istakao da je tražio da se vrati smrtna kazna, ali su ga premijerka i Vlada odbili rekavši da bismo pored Belorusije bili jedina takva zemlja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"BRUTALNE SANKCIJE ZA SVE KOJI NE PREDAJU NELEGALNO ORUŽJE" Vučić o novim pravilima povodom dva masakra: "Povećati i kazne za nošenje noževa i peroreza"

Izvor: Blic, 05.Maj.2023

Svi koji imaju dozvolu za nošenje i rukovanje vatrenim oružjem moraće da prođu reviziju, a obavezna će biti i šestomesečna provera lica sa lekarskim i psihijatrijskim pregledom, kao i testom na drogu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.