Vučić: U jug do sada uloženo 15 miliona evra

Izvor: Mondo, 29.Jul.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U jug do sada uloženo 15 miliona evra

Na jugu Srbije do sada je uloženo između 14 i 15 miliona evra u javne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

On je, nakon obilaska Osnovne škole "8. septembar" i Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Mladost" u Pirotu, rekao novinarima da je država u obnovu tih škola uložila oko 800.000 evra, odnosno 65 miliona dinara za "8. septembar" i 32 miliona dinara za "Mladost".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Ogromni su radovi u pitanju. Škola 'Mladost' je posebno interesantna, jer okuplja decu sa posebnim potrebama, 150 njih. Ovde se izvode sveobuhvatni radovi. Nisu, međutim, na vreme tražili novac za salu, ali možda i za to pronađemo rešenje", rekao je Vučić, konstatujući da škole u Pirotu nemaju dugove.

U kontroli Koridora 10: Bolje nego u Švajcarskoj

Vučić je najavio da će se u obnovu škola ulagati što je moguće više, jer, kaže, kada deca idu u nove škole, sa uređenim prostorijama i čistim toaletima, onda imaju više motiva da uče i bolje su stimulisani da rade. 

"Mi ćemo sa ovim poslom nastaviti u Dimitrovgradu. Mislim da skoro milion evra ide u obnovu tamošnje škole. To je jedna sveobuhvatna, ozbiljna rekonstrukija, to su obnove koje se obavljaju posle 40, 50, 60 godina", rekao je on.

"Prosečna plata do kraja godine 440 €"

Vučić je najavio da će država da pomogne uređenje trgova i fasada u Pirotu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.