Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U Srbiji niko nikog neće vrteti na ražnju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija demokratska zemlja u kojoj neće dozvoliti "da neko nekog vrtu na ražnju".

"U Srbiji koju ja vodim niko nikoga neće vrteti na ražnju, pobediće Srbija pristijonih i odgovornih ljudi", kazao je Vučić i dodao da "neko prasence za ražanj može za 1. maj" ali ne i ljudi.

Vučić je to izjavio upitan kako ocenjuje stanje u medijima, ozbirom da se u poslednjih nekoliko dana pretilo novinarima, da je skinuta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << emisija, ali i da je priveden novinar Duško Milinović zbog pretnji na tviteru poslaniku Vladimiru Đukanoviću.

Na to pitanje Vučić je prvo od novinarke zatražio da objasni zašto je priveden, a kad ona to nije htela da učini, Vučić je kazao - "Rekao mu je između ostalog- vepru jedan pećićemo te na ražnju".

"Vi smatrate da kada nekome kažete da će te ga peći na ražnju, da je to lep govor, da je to u redu, to se goni po službenoj dužnosti i ja to najoštrije osuđujem", kazao je Vučić.

Tokom koferencije je od svojih zaposlenih više puta tražio da mu dostave tačanu poruku novinara Milinkovića na Tviteru kako bi mogao da je pročita građanim Srbije.

Pošto je tačan poruka pronađena, Vučič je pročitao, a potom upitao da li su takve pretnje demokratija.

Vučić je kazao i da su privedeni sve osobe koje su putem društvenih mreža pretili novinarki Tatjani Vojtehovski, ali da nisu privedeni napadači na novinarku Studija B Barbaru Životić.

Dodao je i da se "ne meša u emisije", kao ni u to ko ih napušta i zašto ih napušta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: U Srbiji niko nikada neće nikoga "vrteti na ražnju"

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najoštrije je osudio pretnje koje se upućuju bilo kome zbog toga što drugačije misli i poručio da se on bori za Srbiju demokratije, a ne Srbiju u kojoj "ćete nekog da vrtite na ražnju"...Na pitanje novinara kako gleda na atmosferu koja se kreira u društvu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.