Izvor: B92, 15.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tribunal nema dokaze

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da će Tužilaštvo izmeniti optužnicu, jer nema dokaza protiv dobrovoljaca SRS niti protiv Vojislava Šešelja.

"Pošto nemaju nikakve dokaze, haško tužilaštvo će sve da podvede pod termin 'srpske snage', tako da, ako je bilo koji Srbin bilo gde počinio neki zločin, oni ne moraju da dokazuju da taj ima veze sa SRS ili Vojislavom Šešeljem", rekao je generalni sekretar SRS-a.

"Za sve je kriv Vojislav Šešelj, iako je taj koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je počinio zločin mogao da bude u snagama JNA, Veljka Kadijevića, Vuka Draškovića ili Željka Ražnatovića", rekao je Vučić. "U optužnici protiv Miloševića piše da su njih dvojica u zajedničkom zločinačkom poduhvatu od avgusta 1991. godine, a Vojislav Šešelj je Slobodana Miloševića prvi put u životu video u maju 1992. godine", rekao je Vučić.

"Tužilaštvo mora da menja optužnicu, jer je jasno da je ona na klimavim nogama i da ne može da ostvari cilj, čak ni pred "političkim tribunalom i političkim sudijama", smatra on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.