Vučić: Teško mi je pao Krstićev odlazak, članovi vlade ako su nezadovoljni neka idu

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Teško mi je pao Krstićev odlazak, članovi vlade ako su nezadovoljni neka idu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne želi da vidi nezadovoljne ministre u vladi, ističući da mu je teško pao odlazak ministra finansija Lazara Krstića, ali da ne želi da govori više o njegovom ličnom činu.

"Meni je teško pao njegov odlazak iz vlade, ali on ostaje u kabinetu kao specijalni savetnik", rekao je Vučić gostujući na RTS.

On je dodao da je Krstić pomogao vladi i da danas Srbija ima stabilno finansijsko tržište "i pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teške vesti da je ministar finansija otišao". Premijer je rekao da je članovima vlade poručio da, ako su nezadovoljni, izađu iz vlade.

Reformski zakoni su jedno od naših obećanja i ponosni smo što smo počeli da menjamo ono od čega smo bežali godinama, rekao je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Počeli smo da menjamo ono od čega smo bežali prethodnih godina, čega smo se plašili. A plašili smo se nezadovoljstva onih koji ne brinu o radnicima, o poslu, o privredi, nego samo o sebi", rekao je Vučić.

Premijer je naveo da sada svi vide da se reforme u zemlji ne odlažu i da to znači ozdravljenje i boljitak za srpsku porodicu, za Srbiju.

"Ako to ne vide danas, videće za tri-četiri godine", poručio je Vučić.

On je ocenio da i politički protivnici poštuju i priznaju da je ovo veliki napredak i velika reforma i da i oni znaju da je takav zakon o radu, doduše, kako je rekao, nešto liberalniji, donosio i Zoran Đinđić 2001. godine.

Vučić je rekao da je srpska ekonomija u jako teškoj situaciji, navodeći da je od 2005. do 2012 ukupan broj zaposlenih opao za 354.000, od čega je 318.000 izgubilo posao u privrednom sektoru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.