Vučić: Tenzije se ne smiruju; Trudićemo se da sačuvamo mir VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 17:15

Vučić: Tenzije se ne smiruju; Trudićemo se da sačuvamo mir VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu video o aktivnostima koje su obeležile ovu nedelju.

"Proteklih sedam dana obeležila je intenzivna diplomatska aktivnost, sa fokusom na Kosovo i Metohiju. Tenzije se ne smiruju, uprkos svim našim nastojanjima da ozbiljno i racionalno odgovaramo na sve intenzivnije provokacije Prištine.

Trudićemo se da sačuvamo mir, ali upozoravamo sve one kojima očigledno nije stalo do mira, da se iseljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srba neće dogoditi. Nećemo dozvoliti dalje maltretiranje i ugrožavanje života pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji živi u sve većem strahu, zabrinut za bezbednost.

O tome sam razgovarao i sa predsednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom, jednim od najuticajnijih svetskih lidera, koji se više puta angažovao u najvišim svetskim krugovima, kako bi na Kosovu i Metohiji zavladao mir.

Razgovarali smo i o novim planovima, projektima i partnerstvima, koja će nastaviti da menjaju lice naše Srbije i kvalitet života svih građana.

Molim sve naše građane da ostanemo ujedinjeni, jer samo zajedno u ovim teškim vremenima možemo da se odupremo svim izazovima", napisao je Vučić na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.