Vučić: Sve o sastanku sa Ramom i Albancima u Nišu

Izvor: Mondo, 18.Avg.2016, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sve o sastanku sa Ramom i Albancima u Nišu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ekonomski razvoj i investicije u regionu biti glavna tema njegovog razgovora u oktobru u Nišu sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Foto: screenshot/YouTube

Vučić je dodao da nisu tačne spekulacije pojedinih medija da će u Nišu biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Albanije.

On je rekao da na sastanku sa Ramom 14. oktobra neće biti predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači i premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Isa Mustafa, već nižerangirani kosovski politički predstavnici.

"U Niš će doći i preduzetnici, privrednici i biznismeni, jer je cilj ovog susreta jačanje privredne saradnje i da što više albanskih građana trguje sa našim kompanijama", rekao je Vučić za "Politiku".

On naglašava da je veoma važno da Srbija i Albanija zajedno rade na ekonomskim projektima, koji će spojiti dve države i dva naroda.

"Takvi projekti biće od koristi građanima obe države", rekao je Vučić, naglasivši da je Srbija spremna za saradnju.

List navodi da će 14. oktobra u Nišu biti održan i poslovni forum na kojem će se razgovarati o razvoju infrastrukture, koja uključuje i zajedničku izgradnju autoputa Niš - Tirana, ali i izradu niza projekata u regionu.

Da najviši zvaničnici Kosova neće prisustvovati zajedničkoj sednici vlada Srbijei Albanije u Nišu, javljaju i prištinski mediji podsećajući da je Radio Slobodna Evropa izvestila da će ta sednica, uz prisustvo političkih predstavnika kosovskih Albanaca, biti održana za mesec dana.

Sednici neće prisustvovati predsednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa, kažu prištinski mediji i dodaju da je neimenovani izvor te stanice izjavio da će na sednici biti prisutni predstavnici kosovskih Albanaca, ali nije precizirao ko niti na kome nivou.

Susret u Nišu, koji je trenutno u fazi planiranja, inicirao je Beograd, a njegov koncept je da to ne bude samo dijalog država Albanije i Srbije, već i dijalog o odnosima Srba i Albanaca u regionu, prenela je RSE.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Sa Edijem Ramom u Nišu o investicijama

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2016

Ekonomski razvoj i investicije u regionu biće glavna tema razgovora s albanskim premijerom Edijem Ramom u Nišu u oktobru, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za Politiku i dodao da nisu tačne spekulacije da će u Nišu biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Albanije...On...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.