Vučić: Stvari se komplikuju, budimo jedinstveni

Izvor: B92, 11.Jun.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Stvari se komplikuju, budimo jedinstveni

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane na potpuno jedinstvo jer u narednim danima i mesecima "mora da se očuva puna politička stabilnost".

Kako je rekao, to je neophodno da bi mogla da se unapredi ekonomija i obezbedi sigurna budućnost.

On je na konferenciji za novinare rekao da će narednih mesec dana biti teško za Srbiju i da će razgovori Beograda i Prištine 23. jula u Briselu biti teški, navodeći da se situacija u regionu komplikuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Vučić je dodao da sinoć nisu uspeli razgovori o Makedoniji, da je evropski komesar Johanes Han otkazao posetu BiH.

"Stvari na zapadnom Balkanu se veoma komplikuju, postoje veliki unutrašnji problemi na Kosovu, to postoji u Makedoniji, u Bosni su sve veća trvenja. Hrvatska 5. avgust želi da slavi kada mi budemo plakali", kazao je Vučić.

"Sa svim moramo da se suočimo i prevaziđemo", dodao je Vučić i naglasio da će Vlada donositi odluke u interesu građana, a ne u interesu popularnosti.

"Veoma težak period je pred nama, što po mom licu možete da vidite. Nikad nisam bio naročito lep, ali sad baš ne ličim ni na šta", kazao je Vučić.

Premijer Vučić je rekao da bi voleo da je Srbiju neko nešto pitao o najavljenoj rezolucijij o Srebrenici - ali nije, te da zato ne može i neće to da komentariše. On je dodao da je "taj krug koji se pravi za nas veoma, veoma težak i nažalost pomalo opasan".

Premijer je rekao da se Vlada već sprema za razgovore sa MMF-om o povećanju plata i penzija.

Kako je dodao, tri strane kompanije hoće u Srbiji da zaposle 2.000 ljudi ove godine i od toga će moći da žive tri grada.

"Naše je da svoju snagu pokazujemo mudrošću, trpeljivošću i strpljenjem", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.