Vučić: Što se svi sekiraju zbog naših kanti?

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Što se svi sekiraju zbog naših "kanti"?

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom nabavke "migova" iz Ruske Federacije, da su to najbolji avioni četvrte generacije, koje je Srbija dobila besplatno, i upitao one koji smatraju da je to loš posao, zašto se "tangiraju".

Vučić je na pitanje novinara kome smeta nabavka novih aviona, rekao da su to oni koji su decenijama pričali kako će da opreme srpsku vojnu avijaciju, a pošto to nisu uspeli, sada tvrde kako su ruski "migovi" loše mašine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Sada pitam jesu li to loše ili najbolje mašine? Pošto sam shvatio da su loše, još mi niste pokazali koje su to bolje, pa makar dolazile iz Amerike. Još nisam video bolji avion iz SAD. Kažu da F-22 ima bolje određene karakteristike, što se nije pokazalo u njihovom susretu u Persijskom zalivu, ali to je već peta generacija, to je daleko ispred nas. To ćemo da nabavimo za 20 godina, ali tada će biti i MiG-35, pa ćemo moći da biramo između ta dva - rekao je Vučić.

Premijer je objasnio da će na nove avione Srbija moći da kači koju god želi opremu i da je, u zavisnosti od toga, plaća koliko želi.

Odgovarajući na pitanje novinara o starosti aviona, Vučić je upitao zašto su Amerikanci zainteresovani za "kante".

- Što se sekirate zbog kanti? Ja sam mislio da su Amerikanci napredovali, otišli u svemir. Ne znam, neke kante stižu, što se brinete zbog kanti - upitao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.