Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija nikada nije bila otirač, neće je uvući u blato svađa i sukoba

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije razumeo cjelu hajku u vezi sa 11. julom i Srebrenicom, da u njoj nije ni učestvovao, niti joj doprinio, i poručio da će nastaviti sa odgovornom politikom i neće dozvoliti da Srbiju uvuku u svađe i sukobe u regionu.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Srbija poštovati druge narode, ali da nikome neće dozvoltiti da gazi Srbiju i srpski narod.

"Srbija nije otirač nikada bila, pogotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ne danas. Biće sve snažnija i jača, ekonomski, otvorenija prema svetu, komšijama i prijateljima i samo će prijateljstva da gradi", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija nikome ne prijeti i da ne želi da se svađa, ali da on zna kome Srbija smeta.

“Srbija je prije dve godine bila na ivici ambisa i mnogi su očekivali da će nastaviti da pada”, rekao je Vučić i primjetio da je to pozadina pokušaja uvlačenja Srbije u blato svađa i sukoba.

"Apsolutno niko od nas, ali je nekome trebalo da konstruiše priču kako bi nas uvukao u sukobe na Balkanu, upravo zbog naših uspeha", rekao je Vučić i dodao da će Srbija nastaviti sa svojom ozbiljnom, odgovornom politikom, koja podrazumjeva isključivanje svađa i horskih odgovora kojim se možda dobijaju poeni na domaćoj političkoj sceni, ali Srbiji ne donose ništa.

Rekao je da je Srbija, od prošlogodišnjih događaja u Srebrenici, upućivala samo poruke mira.

"U skladu sa arapskom poslovicom - kad vas neko gađa kamenjem, možete da pravite zidove ili mostove. Mi smo kao vlada pravili mostove", rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija poštovala poruku iz Srebrenice da ne dolaze u Potočare.

"Ako vam smeta to što ćemo da stavimo cvet, položimo venac, mi nećemo doći", rekao je Vučić, naglasivši da niko nikada nije rekao da misli da novcem može da oda poštovanje.

Podsjetio je da predstoji niz različitih godišnjica, poručivši da je ponosan što je predsjednik vlade zemlje koja poštuje i tuđe žrtve, ali umije i da otvoreno govori o zločinima koji su počinjeni nad Srbima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija nije otirač nikada bila

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2016

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da "ne razume hajku" u vezi sa komemoracijom u Srebrenici, poručivši da "Srbija nikome neće biti otirač". On je najavio i da će od evropskih lidera tražiti objašnjenje zašto nisu otvorena poglavlja 23 i 24 budući da je Srbija,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.