Vučić: Srbija neće da bude lak plen, zato kupuje odbrambeno oružje

Izvor: Večernje novosti, 21.Jan.2020, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija neće da bude lak plen, zato kupuje odbrambeno oružje

Srbija kupuje samo odbrambeno naoružanje, da ne bi bila lak plen, odgovor je predsednika Aleksandra Vučića na primedbe i pitanja koja su mu upućene na panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana" Srbija kupuje samo odbrambeno naoružanje, da ne bi bila lak plen, odgovor je predsednika Aleksandra Vučića na primedbe i pitanja koja su mu, kako je preneo novinarima u Davosu, upućene na panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana"."Bile su primedbe na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srbje, a najveća primedba je bila zašto se naoruzavamo i kupujemo oružje od Rusije. Moj odgovor je bio prilično snažna i uverljiv. Rekao sam da mi kupujemo samo odbrambeno oružje i da ne kupujemo ofanzivna sredstva, i ni blizu koliko svi drugi kupuju ofanzivna sredstva. Sa druge strane, iako bismo mogli da priuštimo sebi sistem S300/400, da to nismo uradili".Vučić je rekao novinarima da je danas prisustvovao na dva panela, političkom i ekonomskom, kao i da ne može zbog pravila "četam haus" pravila ne sme da otkriva ko je i šta tačno rekao.Pročitajte još: Vučić sa brojnim zvaničnicima u Davosu: Otvoren i prijatan razgovor sa PlenkovićemKaže da svakako hoćemo da budemo u situaciji da možemo da zaštitimo svoju zemlju i da ne budemo lak plen i šaka zobi, kao što smo nekada bili.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić: Srbija neće da bude lak plen, zato kupuje odbrambeno oružje

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2020

DAVOS - Srbija kupuje samo odbrambeno naoružanje, da ne bi bila lak plen, odgovor je predsjednika Aleksandra Vučića na primjedbe i pitanja koja su mu, kako je prenio novinarima u Davosu, upućene na panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.