Vučić: Srbija ne pristaje na ultimatume prištinske platforme, EU me je prevarila

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija ne pristaje na ultimatume prištinske platforme, EU me je prevarila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće pristati na ultimatum koji su joj platformom za pregovore postavili Priština i njeni zapadni mentori i naveo da ga je Evropska unija prevarila jer mu je obećala da ta platforma neće ni doći na dnevni red kosovske skupštine.

"Bando iz Prištine, sikter pa tražite ko će to da vam ispuni, Srbija neće", rekao je Vučić na mitingu u Sremskoj Mitrovici dodajući da je Priština sa svojim zapadnim partnerima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << želela da unizi Srbiju.

On je rekao da je Srbija za kompromis, ali da neće dozvoliti nikom da je unizi i da to nisu uspeli ni mogo jači od Prištine u istoriji.

Vučić je rekao i da je Priština u prethodna tri dana digla poternice protiv deset, kako se izrazio "najsposobnijih i najhrabrijih momaka" sa severa Kosova jer želi da ih tako protera, kako bi ostali samo starci, a oterani ostali Srbi sa Kosova.

"Nećemo dozvoliti Oluju ni Bljesak, znam šta govorim", rekao je Vučić.

Govoreći o izglasavanju platforme u kosovskoj skupštini, on je rekao da je kvorum dao Srbin "Slobodan Petrović koji podržava Jedan od pet miliona".

On je rekao i da su "kreteni" omogućili da se Kosovo poziva na presudu međunarodnog suda o nezavnisnosti.

Vučić: Naš odgovor na prištinsku platformu biće odlučan, čvrst i ozbiljan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Belegišu da će odgovor Beograda na prištinsku platformu o nastavka dijaloga biti "odlučan, ozbiljan i čvrst".

On je tokom obilaska Sremskog okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije" kazao da Beograd želi mir alli da neće pristajati na ucene.

"Posle njihove platforme, kojom pokazuju da nikada nisu želeli dijalog, mogu da kažem da ćemo čuvati i verujem, sačuvati mir. Nismo se uplašili njihovih pretnji i pretnji njihovih partnera sa raznih strana. Naš odgovor biće čvrst, ozbiljan i odlučan. Sačuvaćemo Srbiju i srpske nacionalne interese. Dosta smo se borili i gledali kako da ne povredimo nekog", rekao je Vučić.

On je kazao da se Priština u platformi za nastavak dijaloga na dva mesta poziva na presudu Međunarodnog suda pravde iz 2010. godine po kojom jednostrano proglašena nezavisnost Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

"U tačkama jedan i šest platforme pozivaju se na tu presudu za koju su odgovorni naši vlastodršci iz 2009. i 2010. godine, i Đilas, i Tadić i Jeremić. Dva puta pominju tu presudu, to im je jedini argument u borbi protiv suvereniteta Srbije", rekao je Vučić.

Tražiću da Zakon o poreklu imovine obuhvati period od devedesetih godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zatražiti da Zakon o poreklu imovine obuhvati period od devedesetih godina do danas, a ne samo od 2007. kao što je to nacrtom predviđeno.

Vučić je novinarima u Dobrincima, u kampanji "Budućnost Srbije", kazao da će od poslaničke grupe Srpske napredne stranke zatražiti da podnesu amandman na zakon u Skupštini Srbije kako bi se taj period provere porekla imovine povećao.

"Videćemo da li to ide od 1990. ili 1995. godine, ali da obuhvati što veći period, kako se bilo ko ko ne može da dokaže poreklo imovine ne bi provlačio. Ja mislim da je to pošteno", rekao je Vučić.

On je dodao da se 30 godina čekalo za taj zakon i da će on biti strog prema onima za koje se ustanovi da su nelegalno stekli imovinu.

"Svuda imate ljude koji ne mogu da objasne poreklo svoje imovine, a posebno među političarima", rekao je Vučić i dodao da je posebno srećan kada vidi koliko se neki sekiraju zbog donošenja tog zakona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će tražiti da bude u prvih deset kojima će se primenom novog zakona o proveri imovine videti da li su se obogatili od dolaska na vlast, ističući da on sigurno nije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.