Vučić: Srbija je zaslužila i dobila drugačiju budućnost

Izvor: Kurir, 22.Jan.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija je zaslužila i dobila drugačiju budućnost

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su građani Srbije današnjim otvaranjem pregovora sa Evropskom unijom dobili budućnost drugačiju od one koju su imali pre nekoliko meseci i poručio da je naša zemlja konačno postala pouzdan partner ne samo EU, već i svih njenih članica.

On je istakao da je međuvladinoj konferenciji u Briselu prisustvovao mnogo veći broj ministara nego što je to ranije bio slučaj sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << drugim zemljama koje su otvorile pregovore.

"Danas ste videli poštovanje prema Srbiji i ponosni smo na činjenicu da su došli i nemacki ministar, austrijski, francuski, mađarski, hrvatski i rumunski, što inače nije slučaj, i svi su govorili veoma pohvalno o Srbiji", istakao je Vučić, gostujući iz Brisela u Dnevniku RTS-a.

"Moraćemo sebe da menjamo i mnogo više da radimo, ali možemo da uspemo", kazao je prvi potpredsednik vlade, naglašavajući da je Srbija otpočinjanjem pregovora poslala signal i da je sigurna zemlja za investitore.

Prema njegovim rečima, Srbija je danas stožer stabilnosti i pokazala je političku stabilnost i hrabrost u poslednjih godinu i po dana.

Na pitanje hoće li eventualni vanredni parlamentarni izbori usporiti ili prekinuti evropski put, Vučić je kazao da neće i da je Srbija poručila u Briselu da je posvećena pregovorima.

Bilo da izbora bude ili ne, Srbija će ići napred, podvukao je Vučić i naglasio da ne postoji opasnost da će naša zemlja ići unazad, ko god bi na njima pobedio.

Vicepremijer je rekao da će Srbija pregovore početi najtežim poglavljima 23 i 24 kojima su mnoge zemlje pre nas zatvarale pregovore. On je ocenio da bi Srbija sve reforme i što traži EU mogla da završi do 2018. godine i da do 2020. uđe u evropsku porodicu.

"Onda je na EU da donese odluku da li želi da Srbija uđe u Uniju", rekao je Vučić i naglasio da će do tada Srbija imati državu sa vladavinom zakona, sistem i institucije koje će raditi bez obzira na to koje se politicke stranke nalaze na vlasti.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.