Vučić: Srbija čvrsto na putu ekonomskih reformi i poboljšanja standarda

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jul.2017, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija čvrsto na putu ekonomskih reformi i poboljšanja standarda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sastanku sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejmsom Rufom da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, ali da je nezadovoljan razvojem privatnog sektora.

- Na sastanku kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Dušan Vujović razgovarano je o kompanijama u okviru hemijskog kompleksa, njihovom restrukturiranju u okviru priprema za privatizaciju, kao i o privatizaciji Galenike i poslovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Elektroprivrede Srbije - saopštila je pres služba predsednika.

Šef Misije MMF-a rekao je da su fiskalni rezultati budžeta Srbije odlični i da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije, o čemu svedoči i veliki suficit ostvaren u prvih šest meseci, navodi se u saopštenju.

Foto: pixabay.com

Vučić je rekao da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, stabilne privrede i poboljšanja životnog standarda građana.

On je rekao da je, i pored odličnih rezultata ostvarenih u prvoj polovini ove godine, kao i tokom celokupnog perioda trajanja aranžmana s MMF-om, delimično nezadovoljan razvojem privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća.

Prema njegovim rečima Elektroprivreda Srbije popravila je rezultate u maju i junu, ali poslovanje tog preduzeća mora biti neuporedivo bolje uz sprovođenje neophodnih reformi u samoj kompaniji.

(Telegraf.rs /Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.