Vučić: Srbija će znati da zaštiti svoj narod i teritoriju! Žandarmeriji nova oprema!

Izvor: Press, 31.Avg.2014, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija će znati da zaštiti svoj narod i teritoriju! Žandarmeriji nova oprema!

"Životi žandarma i policajaca za nas su veoma važni i ne možemo dozvoliti banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa deset automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti. To je organizovani kriminal," rekao je Vučić i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo "neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju u okolini ove baze".

Vučić je rekao da je pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Žandarmerije podneo veliku žrtvu jer je bio veoma hrabar, jer je, kako je rekao, sa teroristima hteo da se ponašao kao pravi profesionalac i da ih žive uhvati, a oni su to iskoristili i pucali mu u glavu iz automatskog oružja.

Kako je rekao, država Srbija ,u složenim međunarodnim okolnostima, biće u stanju da preduzme sve mere i da garantuje stanovništvu punu bezbednost.

Objašnajvajući promene podzakonskih akata Vučić je ukazao da je naš pripadnik, koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom deset puta viknuo: "Baci pušku!".

"On 10 puta nije hteo da baci pušku. Ubuduće neće više vikati - Baci pušku", objasnio je Vučić i dodao da je zadatak ministra unutrašnjih poslova da pripremi te akte.

PROČITAJTE JOŠ:
Vučić, Stefanović i Veljović u bazi Merdare
Gašić: Ne razmišljamo o uvođenju sankcija, Srbija je jako vezana za Rusku Federaciju
POSLEDNJI OPROŠTAJ: Sahranjen ubijeni žandarm Stevan Sinđelić
   
Vučić je nakon obilaska baze rekao novinarima da će žandarmi dobiti novu opremu, koja će moći bolje da ih štiti "uz manja ograničenja", a najavio je i nove podzakonske akte u cilju bržeg i efikasnijeg reagovanja Žandarmerije.
Najavljujući da će podzakonski akti biti pripremljeni u narednih 15 dana, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je s pripadnicima Žandarmerije analizirao bezbednosnu situaciju i bezdbednosne rizike, odnosno "kako i na koji način je rukom albanskih terorista ubijen pripadnih Žandarmerije Stevan Sinđelić", kao i o tome šta može da se uradi da se bolje zaštitimo.

Premijer je meštanima Merdara poručio da mogu da se osećaju bezbedno i da im srpske snage bezbednosti garantuju potpunu sigurnost, ali je istovremeno i dodao da od svih građana Srbije očekuje veće poštovanje pripadnika policije i Žandarmerije.

"Teroristi rade organizovano i u sadejstvu s pojedinim organima iz Prištine", konstatovao je premijer.

"Više sam poziva dobio od mnogih međunarodnih predstavnika pre dve nedelje, kada je isključivana struja u Trnovcu i Bujanovcu, nego što sam primio telegrama i izjava saučešća povodom ubistva i terorističkog akta počinjenog nad jednim Srbinom", rekao je Vučić i primetio da se niko ne pita odakle toliki automati i čije su ih snage pustile pa je do incidenta došlo.

Kako je naveo, postoje obaveštajni podaci "da neko tu bandu organizuje", a postoje i dva punkta gde se oni obučavaju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.