Izvor: B92, 31.Okt.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Šešelj traži izuzeće del Ponte

Hag -- Haški optuženik i predsednik SRS Vojislav Šešelj, podneo je zahtev za izuzeće glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte.

To je rekao generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić. "Doskorašnji zamenik glavnog tužioca Grejem Bluit rekao je da se Haški tribunal rukovodi načelom političke celishodnosti. To načelo pretvorilo je Haški tribunal u politički sud", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Šešelj je u zahtevu za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izuzeće Karle del Ponte, koji je podneo predsedniku suda Teodoru Meronu, naveo da su optužnice podignute samo protiv političkih vođa Srba, a ne i protiv političkih vođa Hrvata i Bošnjaka. Međuti, Vučić je rekao i da je Šešelj tražio izuzeće glavnog tužioca i "iz ličnih razloga", jer je predsednik SRS o Karli del Ponte "govorio pogrdne stvari", i da ona sada sprovodi "ličnu osvetu".

Šešelj je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečnosti, kršenje običaja rata, odnosno progon nesrpskog stanovništva iz nekih područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dela Vojvodine. On se u pritvoru Tribunala nalazi od februara prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.