Vučić: Sad ne vidim neke ozbiljnije probleme - mnogo se više plašim jeseni i drugog talasa zaraze

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 23:15

Vučić: Sad ne vidim neke ozbiljnije probleme - mnogo se više plašim jeseni i drugog talasa zaraze

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su poslednji registrovani slučajevi zaraze koronavirusom sa lakim simptomima, ali da je potreban oprezan.

Poručio je da se više plaši novog talasa na jesen, koji ćemo, ističe, dočekati spremni.

“Poslednji slučajevi su lakši simptomi, 70 odsto je Beograd, uglavnom estrada… Uz to, uopšte se ne uvećava broj pacijenata na respiratorima”, rekao je Vučić za TV B92.

Na pitanje zašto moramo da testiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toliko ljudi, znatno više od ostalih u regionu, odgovorio je da se slaže sa konstatacijom premijerke Ane Brnabić: “Zato što smo mi jedine poštene budale”.

“Najsmešnije mi je kada nam neko iz regiona soli pamet, a nemaju ni laboratoriju za PCR. Imate dve teritorije u regionu gde nemaju laboratorije za PCR testiranje.. Već testiraju onim brzim testovima, koji pokažu da ste negativni, a PCR, koji ide dublje, pokaže da ste pozitivni...A nama nešto prigovaraju. Onda ste nasmejete, i kažete - ok, vi ste ''korona free''”, rekao je Vučić.

Po pitanju izbora i izbornog dana, Vučić je rekao da je svima na prvom mestu da se čuva zdravlje ljudi, te da će na svakom biračkom mestu biti zaštitnih maski, i da ne vidi neke ozbiljnije probleme.

”Mnogo se više plašim jeseni, od drugog talasa zaraze, ali ćemo to dočekati spremni, i kada je reč o lekarima, opremni, objektima, celokupnom zdravstvu. Dočekaćemo jesen spremni, ali ne verujem u strašne posledice, ali svakako da treba da budemo oprezni”, istakao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.