Vučić: Sa nadom očekujem sastanak sa Putinom

Izvor: RTS, 29.Nov.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sa nadom očekujem sastanak sa Putinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom. Vučić je rekao da sa velikom nadom očekuje predstojeći sastanak sa Putinom u Sočiju.
Aleksandar Vučić i Aleksandar Gruško su razgovarali o bilateralnim odnosima dveju zemalja, posebno u svetlu priprema za radnu posetu i sastanak sa predsednikom Putinom 4. decembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Gruško preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, premijera Medvedeva i ministra Lavrova, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.
Vučić je rekao "da sa velikom nadom očekuje predstojeći sastanak u Sočiju", što će biti njegov treći ovogodišnji sastanak sa predsednikom Putinom.
Istakao je, takođe, da je za njega taj susret od izuzetnog značaja, kao prilika za sadržajan razgovor i razmenu stavova o globalnim i regionalnim pitanjima, kao i najvažnijim pitanjima srpsko-ruske saradnje, posebno ekonomske.
Predsednik Vučić je zahvalio Rusiji za razumevanje naših državnih i nacionalnih interesa, kao i za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama. On je, takođe, zahvalio ruskim zvaničnicima što često posećuju Srbiju, jer to govori o želji Rusije da održava bliske odnose sa našom zemljom.
Dvojica sagovornika su konstatovali da realizacija dogovorenih projekata, naročito u oblasti energetike, kao i saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija, dobro napreduje.
Predsednik Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.
Predsednik Vučić je naglasio da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti, što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa zvaničnikom Rusije: Srbija će vojnu neutralnost potvrditi usvajanjem dokumenata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2019

U razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškim u petak u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti. "Što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata", saopštio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vučić: Sa velikom nadom očekujem susret sa Putinom

Izvor: Press, 29.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška, uoči sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 4. decembra koji, kako je preneo ruskom zvaničniku, očekuje s velikom nadom. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.