Vučić: Sa američkim partnerima smo saglasni da je po pitanju KiM ključan dijalog

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sa američkim partnerima smo saglasni da je po pitanju KiM ključan dijalog

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom obratio se javnosti

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za medija sa zamenikom pomoćnika američkog držžavnog sekretara Metjuom Palmerom istakao da su Palemru dobro poznate prilike u Srbiji

- Imali smo otvorene, ozbiljne konkretne razgovore o važnim pitanjima za Srbiju - bilateralni odnosi, odnosi u regionu i evropski put Srbije. Naši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilateralni odnosi su bolji i nadam se da će biti još bolji u budućnosti - naveo je Vučić.

ALBANCI SPREMILI PAKLENI PLAN: Daju 170 miliona evra za naoružavanje tzv. Vojske Kosova!

On je dodao da se stavovi Srbija i Amerike po pitanju KiM razlikuju.

- Mi želimo nastavak dijaloga o Kosovu i Metohiji, sa amerikancima smo saglasni da bi bilo dobro da postignemo kompromis. Pričali smo o tri važne teme. Jedna je nastavak dijaloga, druga je stvaranje takozvane vojske Kosova i treća kako da se bolje razumem - naveo je Vučić i dodao je dijalog ključan.

Američki diplomata zahvalio je na gostoprimstvu i rekao da je na danasšnjem sastanku bilo reči o raznim temama, ali je akcenat stavio na evropski put Srbije i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

ŠEŠELJ PONIZIO "VOJSKU KOSOVA": Vojvoda opleo po albanskoj predstavi, ali to nije sve... NIKAKVA OPASNOST!

Palmer je pre sastanka govorio na "Beogradskom bezbednosnom forumu", gde je pozvao Beograd i Prištinu da iskoriste istorijsku priliku i postignu sporazum koji bi bio trajan i koji bi bio "vin-vin" za obe strane.

- Ne podržavamo nijednu specifičnu formulu, niti ima blanko čeka kad je reč o podršci SAD. Apelujem na Srbiju i Kosovo da iskoriste istorijsku priliku - rekao je zvaničnik Stejt departmenta.

Celu konferenciju pogledajte na priloženom video-snimku:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić sa američkim zvaničnikom: Ako se formira vojska Kosova, bićemo saterani u ćošak; Palmer: SAD za tranziciju KBS u vojsku Kosova, ali za to treba dosta vremena

Izvor: Blic, 19.Okt.2018

Imali smo otvorene, oziljne i konkretne razgovore o važnim pitanjima za našu zemlju, a najviše reči bilo je o pitanju Kosova i Metohije i pokušaju formiranja vojske Kosova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmerom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.