Vučić: Reforme su pitanje opstanka Srbije

Izvor: RTS, 21.Jan.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Reforme su pitanje opstanka Srbije

Reforme su dokaz da možemo da budemo ravnopravni sa svim drugim zemljama i narodima, vredni koliko su i oni, i uspešni koliko su i oni, poručuje premijer Aleksandar Vučić.
Reforme su pitanje opstanka Srbije, poručuje premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za nedeljnik NIN. 

Aleksandar Vučić je, prema izvodima koje je NIN dostavio Tanjugu, istakao da pod reformama koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njegova Vlada sprovodi ne misli samo na mere štednje, niti na sve ono što će se u ekonomiji uraditi u narednom periodu. 
"Reforme su promena stanja duha jednog naroda, naviknutog na ulogu i žrtve i krivca, ubeđenog da od njega ništa ne zavisi, a opet spremnog da pogine za svaku od nerazumnih, a velikih vrednosti koje mu razni mešetari prodaju. Reforme su, takođe, i ubeđivanje Srbije, ljudi koji u njoj žive, da nema nikakvih nagrada na nebu, ali da ima, sasvim dovoljno toga na zemlji za šta se treba potruditi", naveo je Vučić.
Predsednik Vlade takođe je podvukao da su reforme, na kraju, i dokaz da možemo da budemo ravnopravni sa svim drugim zemljama i narodima, vredni koliko su i oni, i uspešni koliko su i oni.
Samim tim, kako je naglasio, reforme su i jedini način da Srbija prestane da se bavi "belosvetskim zaverama", već da, konačno, počne da se bavi sobom.
"Dakle, reforme su i san, i cilj, i način. Lično mislim da su i pitanje opstanka, ne samo mog –a ne mislim da opstajem ako u njima ne uspemo – nego i opstanka Srbije", piše Vučić u autorskom tekstu za jubilarni broj, kojim NIN obeležava 80 godina osnivanja.
Premijer je istovremeno napisao da veruje u Srbiju kao uređenu zemlju, sa izgrađenim putevima i prugama, sa novim fabrikama, sa ljudima koji rade i koji se ničega više ne stide, a najmanje sebe i svoje zemlje.
Istakao je da veruje u pristojne ljude u pristojnoj državi i, vrlo brzo potom, i u evropskoj državi.
Vučić je takođe naveo da Srbiju vidi kao zemlju koja beleži ozbiljan privredni rast i koja je zaustavila dugogodišnji proces zaduživanja.
"Vidim nove industrije, investicije, poljoprivredu koja pravi razliku, vidim veze sa svetom, Evropom i regionom, preko novih puteva, železnice, velikog aerodroma", piše Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Reforme pitanje opstanka Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2015

Reforme su pitanje opstanka Srbije, izjavio je premijer Aleksandar Vučić u autorskom tekstu za beogradski nedjeljnik NIN...Napominjući da pod reformama, koje njegova vlada sprovodi ne podrazumijeva samo promjene u ekonomiji, nego i promjenu stanja duha naroda, Vučić je istakao da su reforme i dokaz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.