Vučić: Razočaran sam zbog Tanjuga

Izvor: RTS, 05.Nov.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Razočaran sam zbog "Tanjuga"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na sednici Vlade po povratku iz Sarajeva da je razočaran onim što se dogodilo sa "Tanjugom" i oštro kritikovao ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zbog odluke o gašenju Agencije, saznaje Tanjug.
"Hoću zbog stenograma i istorije da kažem koliko sam razočaran onim što se desilo oko Tanjuga", rekao je premijer obraćajući se direktno ministru Tasovcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Hoću zbog stenograma i istorije da kažem da sam bio protiv gašenja Tanjuga", kazao je premijer i istakao: "Ti i Saša Mirković ste me ubeđivali da je to važno, potrebno i reformski".
"Tražio si da ne ideš u Sarajevo kako bi ostao ovde da braniš i obrazložiš odluku. Noćas sam gledao vesti, nigde te nisam video, samo sam čuo nemušto objašnjenje Saše Mirkovića, gde se poziva na tačku 141, pa ne razumem tačno zašto nisi išao u Sarajevo", naveo je predsednik Vlade Srbije.
Premijer Vučić je članovima Vlade poručio: "Oni koji neće da budu u Vladi, oni koji su samostalni strelci, oni koji neće da budu deo tima i da idu negde sa Vladom zato što nisu u prvom planu, a rezultati su im nevidljivi – a to se sad ne odnosi na tebe, Tasovac – njih molim da se tako ne ponašaju. Jasno vam je da vas neću moliti nizašta".
"Iako sam ja bio protiv gašenja Tanjuga, a ti Tasovac za... Ti Tasovac nisi podmetnuo svoja leđa, podmetnuo si moja leđa, kao i obično", zaključio je premijer.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.