Vučić: Razgovaraćemo sa SPS-om, ali još je rano

Izvor: RTS, 23.Jun.2020, 18:33

Vučić: Razgovaraćemo sa SPS-om, ali još je rano

Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je da je to što njegovi politički protivnici tvrde da su rezultati izbora nelegitimni veoma loša poruka građanima i da bi trebalo malo više poštovanja da pokažu prema svom narodu, umesto što ga potcenjuju.
Aleksandar Vučić, upitan kako vidi poruke da izborni rezultati nisu legitimni i da je bojkot uspeo, kaže da smatra da je to loša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poruka ljudima, koji su jasno pokazali svoje opredeljenje.

"Morate narodu da pokažete poštovanje, a ne da ga potcenjujete. Ako neko kaže da je 50 odsto mala izlaznost u vreme korone, uz sve strahove koje ste širili, pa ne znam čime se bavite i gde živite, ali ta vam politika slabo ide od ruke. Imena, ipak, neću da izgovaram", istkao predsednik nakon sastanka sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Moskvi.
Napominje da čak i kada je izgubio na izborima od Bogdanovića za samo tri ili četiri hiljade glasova, a kada je izlaznost bila oko 440.000, nije kukao nego je čestitao i rekao da će se boriti i dalje, kao i da je tada sagledavao greške.
Vučić ističe da ne razume da neko nije zadovoljan zato što nije bila izlaznost 53 odsto, nego 50 odsto, iako je neko dobio mnogo više u apsolutnim brojevima glasova.
"Važno da se napravi zdravija klima u srpskom parlamentu"Vučić je rekao, na pitanje novinara da li će ponovo doći do koalicije SNS-a i SPS-a, da će svakako razgovarati sa socijalistima.
Na pitanje novinara da prokomentariše to što je lider SPS-a Ivica Dačić rekao da čeka njegov poziv i da li će biti nešto od toga, Vučić je rekao: "Svakako da ćemo da razgovaramo, ali ja ne bih da govorim o tome, pošto je još rano".
Vučić se osvrnuo na komentare iz dela opozicije da će srpski parlament biti bez opozicije, što bi značilo da će svi biti u vladajućoj koaliciji:
"Oni su sebe predstavili kao jedinu moguću tajkunsku opoziciju, a svi drugi nemaju pravo na glas niti bilo šta drugo. Neki su pokazali i koji nisu ušli u parlament, koji su imali pristojan broj glasova, da imaju neku vrstu političke budućnosti. Ali, su mnogi imali strah da se suprotstave užasnoj kampanji preko koja je vođena i preko društvenih mreža i tajkunskih medija protiv svih koji bi na izborima učestvovali", rekao je Vučić.
Naglasio je da je važno da se napravi zdravija klima i bolji odnos u srpskom parlamentu.
O broju zaraženih: Licemerje i očajnički pokušajiVučić je odgovorio na optužbe dela opozicije i pojedinih medija da država lažira podatke o broju preminulih i zaraženih koranavirusom, ocenom da je reč o njihovom licemerju i očajničkim pokušajima da se predstave u boljem svetlu.
Prvo su ga, kaže, napadali da "povećava" broj preminulih, kada je država ubrajala u korona statistiku preminule, na primer, od srčanog udara, ali kod kojih je utvrđeno i prisustvo koronavirusa, a sada su, kaže, okrenuli priču.
"To vam je kao lupati u šerpe da se ukinu sve mere, a kada se ukinu sve mere, onda bi da lupate meni u glavu što sam te mere ukinuo.Tako da licemerju kraja nema, ali to nije mnogo važno", istakao je Vučić.
Vučić je rekao da se koriste ljudski životi, odnosno smrt određenih ljudi, i da su u pitanju očajnički pokušaji onih koji ga optužuju da se predstave u boljem svetlu, ali da narod traži ljude koji rade, koji se trude, i donose nešto za svoju zemlju.
Komentarišući izjavu Borisa Tadića na Tviteru da umesto "kriznog, imamo režimski štab", Vučić je ironično čestitao Tadiću i njegovoj, kako je rekao, velikoj koaliciji na ostvarenim rezultatima na opštini Vračar, gde su osvojili oko 10 posto glasova.
"A, što se tiče svega drugog, da li više verujem doktoru Konu, Nestoroviću, Dariji Kisić, Srđi Jankoviću, Tiodoroviću, i da li ih više poštujem...ili ovom čoveku, možete sami da zaključite...".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.