Vučić: Priština uvela takse da bi urušila dijalog

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Priština uvela takse da bi urušila dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je nekome potrebno stalno trvenje Srba i Albanaca, kao i da je Priština uvela takse od 10 odsto na uvoz srpske robe kako bi se urušio dijalog i da ne bi došlo do kompromisnog rešenja.

Vučić je na televiziji Hepi kazao da ne veruje a je medjunarodna zajednica protiv odluka Prištine, ali da, kako je rekao, "veliki albanski junaci uspevaju da izdrže te pritiske".

 "Zato što je nekome potrebno trvenje Srba i Albanaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stalni, neko bi rekao latentni, a ja bih rekao da će se taj latentni sukob svakako u nekom tenututku pretvoriti u otvoren sukob. Samo zato to neko radi, i spolja i sa albanske strane", kazao je Vučić.

On je rekao da je posao Srbije da kaže svima u svetu da to ne sme da se dogodi i dogadja, i da se mora sačuvati mir i stabilnost.

Šta god da se dogodi biće katastrofa za sve nas i za Srbe i za Albance. Ali neće biti lako ni za mnoge druge u svetu koji misle kako bi to rešavali levom rukom", rekao je Vučić i dodao da moli sve da se ponašaju ozbiljnije, jer je to "mnogo veći napad, ne na Srbiju, već na regionalni mir i stabilnost što ljudi u svetu i Evropi moraju da razumeju".

On je rekao da je nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila da je "nezamislivo" to što je Priština prekršila pravilo CEFTA na koje se obavezala.

"Što je sumanuto, ne možete da kršite pravila koja svi poštuju, to nije moguće u medjunardonom pravu", rekao je on.

Vučić je dodao da je te večeri kada je Priština uvela takse imao sastanak s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i viskom predstavnicom EU Federikom Mogerini i da im je rekao da je spreman za trajan kompromis i mir.

"Prištinska strana je odjedanput nezadovoljna što mi radimo svoj posao i borimo se za suverenitet Srbije", rekao je Vučić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Nekome potrebno stalno trvenje Srba i Albanaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je nekome potrebno stalno trvenje Srba i Albanaca, kao i da je Priština uvela takse od 10 odsto na uvoz srpske robe kako bi se urušio dijalog i da ne bi došlo do kompromisnog rešenja...Vučić je na televiziji Hepi kazao da ne veruje a je međunarodna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.