Vučić: Država će prihvatiti sve zahteve iz Ribnikara

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 11:08

Vučić: "Država će prihvatiti sve zahteve iz 'Ribnikara'"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će Srbija prihvatiti sve zahteve roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar".

Govoreći o sedam zahteva roditelja škole u kojoj se dogodio masakr, Vučić je rekao da većinu tih zahteva država već preduzima ili ispunjava, dok će druge uskoro ispuniti ili je spremna da ih ispuni.

"Smatramo da su razumni. U ovakvim teškim trenucima je bilo neophodno da se razjasni da vidimo kako možemo da im pomognemo. Angažovaćemo i svetske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stručnjake, iz norveške ambasade jer su imali slučaj Brejvik, u kom je ubijeno 77 ljudi, da vidimo kako posle toga", rekao je Vučić.

I UNICEF će se angažovati, kako je rekao, "da vidimo kako sada posle svega o posttraumatskim sindromima dea se izborimo". "Slušajući stručnjake angažovali smo i platili za dodatne troškove Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu", rekao je on.

"Dovodićemo najbolje stručnjake iz Los Anđelesa i Norveške da rade na podršci roditeljima i deci, i da izađemo iz ove velike muke koja nas je zadesila", kazao je Vučić i naveo da će Srbija i dalje zapošljavati dovoljan broj policajaca kako bi deca bila bezbedna u školi.

"Zadovoljan sam onim što smo uspeli da postignemo slanjem policajaca u škole, ankete pokazuju da su svi dali gotovo plebiscitarnu podršku, svi se osećaju sigurnije, a na leto ćemo dobiti novu generaciju policajaca zapošljavanjem 2.500 novih, što će sprečiti i vršnjačko nasilje", istakao je predsednik Srbije.

Pročitajte još:

Vučić je rekao i da je zapalio sveću za decu ubijenu u školi, a ne ispred te obrazovne ustanove "jer nije od toga hteo da pravi predstavu".

"Išao sam u crkvu da zapalim sveću, ali nisam vodio kamere. Na svako drugo mesto sam mogao da odem ali nisam hteo da od toga pravim predstavu i kačim slike na instagram i društvene mreže. Svakome sam uputio saučešće i izašao u javnost istog sekunda", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

"Ja ne mislim da je bilo ko terorista, osim onoga koji je u Mladenovcu to izveo na onakav način. Nikada od mene to niste čuli, nemojte da karikirate takve stvari i nemojte da izmišljate", rekao je on na pitanje novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.