Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 11:32

Vučić: Predsednik Kine ponovo dolazi u posetu Srbiji

Predsednik Kine Si Đinping prihvatio je da ponovo poseti Srbiju, što je velika čast za Srbiju, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas telefonom razgovarao sa kineskim predsednikom.
Vučić je, nakon susreta sa diplomcima medicinskih fakulteta i svršenim medicinsko-tehničkim asistentima, preneo da je telefonom razgovarao sa predsednikom Sijem.

"Taj razgovor je protekao, ne samo u prijateljskoj, već iskrenoj i srdačnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << atmosferi. Govorili smo o svim našim projektima. Mi smo podržali politiku Kine, a Kina očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, sa posebnim osvrtom na KiM", objasnio je on.
Rekao je, u izjavi novinarima, da je sa Sijem razgovarao o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.
"Posebno sam zahvalan što je predsednik Si prihvatio da poseti Srbiju. Njegova ponovna poseta Srbiji bila bi velika čast. Nadam se da će, kada pandemija prođe, a predsednik Si nije nigde putovao tokom pandemije, učiniti veliku čast Srbiji i posetiti nas, što bi bio veliki uspeh za našu zemlju", rekao je predsednik.
Vučić je izrazio uverenje da bi ta poseta mogla da usledi do kraja godine, ili početkom iduće godine, kada bi dobili priliku da još jednom ugostimo jednog od najznačajnijih lidera sveta.
Preneo je da je zamolio svog kineskog kolegu da se preko aviokopmanije Er Srbija ili neke kineske uspostavi direktan let sa nekom destinacijom u Kini, kao što bi bili linija Beograd-Šangaj, Beograd-Peking ili Beograd-Gvandžo.
"Predsednik Si je rekao da veliku pažnju pridaje toj molbi, a kada on tako nešto kaže za očekivati je da se to brzo iz reči pretoči u delo", naglasio je Vučić.
Istakao je da očekuje da i u buduće vredno radimo i gradimo naše prijateljske odnose, te da imamo još više dobrih rezultata koje smo imali u prošlosti.
Aleksandar Vučić je prethodno napisao na Instagramu da je zahvalan na prilici da razgovara sa kineskim predsednikom.
"Zahvalan sam predsedniku Siju na prilici da dugo razgovaramo telefonom o daljem unapređenju odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine", objavljeno je na Instagram profilu budućnostsrbijeav.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ši Đinping prihvatio poziv da ponovo poseti Srbiju

Izvor: VOA, 24.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovarao telefonom sa kineskim predsednikom Ši Đipingom o svim značajnim projektima na kojima dve države rade i o budućoj saradnji, a da ga je pozvao da ponovo poseti Beograd, što je prihvaćeno. "Posebno sam zahvalan Šiju da je prihvatio...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.