Vučić: Pravićemo rakete za Emirate

Izvor: Mondo, 16.Feb.2013, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pravićemo rakete za Emirate

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić započeo je danas dvodnevnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima i posle prvih sastanaka rekao da će Srbija proizvoditi visoko sofisticirane rakete za UAE.. .

Prvi potrpedsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić u glavnom gradu Emirata sastao se sa prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom.

Vučić je u izjavi RTS-u rekao da je sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.

Dogovoreno je da sutra na sajmu naoružanja emiratska državna kompanija EARTH i srpski Jugoimport SDPR potpišu ugovor o zajedičkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS.

Kako prenosi RTS, predviđeno je i da se potpiše ugovor o uzajamnoj zaštiti investicija, a osnova za sve ugovore biće sporazum o međudržavnoj saradnji koji će, takođe, biti potpisan u nedelju u Abu Dabiju.

Vučić je danas započeo dvodnevnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Vučić će, tokom boravka u Abu Dabiju, potpisati Međudržavni sporazum o saradnji između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i Zajedničku izjavu o uspostavljanju strateškog partnerstva i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Tokom radne posete Emiratima, Vučić će prisustvovati i otvaranju Međunarodnog sajma opreme i naoružanja (IDEX) u Abu Dabiju, a imaće i niz sastanaka sa predstavnicima razvojnog fonda i drugih kompanija iz te zemlje zainteresovanih da ulažu u Srbiju.

(MONDO/agencije, foto: Beta, Nenad Petrović)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.