Izvor: Piplmetar.rs, 27.Okt.2023, 05:31

Vučić: Papir od 21. oktobra odnosi se na ZSO, spremni smo da radimo na njemu

„Ja ne mogu da govorim o detaljima. Veoma smo se korektno držali i nigde nije procurio ni jedan detalj, niti bilo šta iz papira jer je takav dogovor“, rekao je Vučić

Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se papir koji je 21. oktobra u Beograd donela tzv. velika petorka odnosi na formiranje ZSO i ocenio je da je on solidna osnova za nastavak razgovora kao i da je Beograd spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da radi na njemu i da se odmah ide u primenu.
On je novinarima posle razgovora sa evropskim zvaničnicima u Briselu rekao da Beograd ne može da prihvati nezavisnost tzv. Kosova i članstvo u UN, prenosi Tanjug.
Papir se odnosi isključivo na formiranje Zajednice srpskih opština. Ja ne mogu da govorim o detaljima jer nije dogovoreno da govorim o detaljima. Vidite, veoma smo se korektno držali i nigde nije procurio ni jedan detalj, niti bilo šta iz papira jer je takav dogovor“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li se papir od 21. oktobra odnosi na ZSO.
On je istakao i da se kod nas ne dešava da procuri nešto ako je tako dogovoreno za određene papire.
„Onda to bude objavljeno u Albanijan postu ili tako negde, jasno vam je ko je to objavljivo“, rekao je Vučić i naglasio da Beograd mora da bude pouzdan, ozbiljan i odgovoran partner.
Mi smo za taj papir rekli da je solidna osnova, veoma dobra osnova, i da smo spremni da radimo i da odmah idemo u primenu. Uz ovu jednu važnu stvar o kojoj sam govorio i o kojoj sam danas i u svom usmenom izlaganju upoznao predstavnike tri najmoćnije, evropske zemlje – Francuske, Nemačke i Italije. To je onaj isti uslov, članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama, nezavisnost Kosova, integritet Kosova itd“, naglasio je Vučić.
Predsednik je istakao da je Beograd zna koje su njegove obaveze i šta je sve ostalo da se primeni, a ranije je dogovoreno.
Znamo mi šta je ostalo iz sporazuma još iz 2011. godine. Dakle od pečata do tablica, vrlo smo blizu dogovora oko energetike. Sutra u Elektroseveru imaju sastanak sa KEDS-om, ako se ne varam, u Skoplju. Hoću da vam kažem da mi radimo po tom pitanju i da se trudimo, da se ponašamo na izuzetno odgovoran način“, rekao je Vučić.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.