Vučić: Padobranska vežba sa SAD od velikog značaja za Srbiju

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Padobranska vežba sa SAD od velikog značaja za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan danas završenom zajedničkom vežbom vojnih padobranaca Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i dodao da su takva zajednička uvežbavanja višestruko korisna.

"Zajednička obuka doprinosi unapređenju znanja ali i stvaranju partnerstva i prijateljstva tamo gde toga nije uvek bilo u prošlosti. Oba cilja su ispunjena i hvala i američkoj ambasadi, Evropskoj komandi snaga SAD i Nacionalnoj gardi Ohaja", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Vučić novinarima na aerodromu Lisičiji jarak nakon vežbe "Zima 2017".

On je rekao da je ponosan na srpske vojnike koji su pokazali da mogu da skaču iz američkih aviona i uz upotrebu američkih padobrana sa kupolama, koje Vojska Srbije ne koristi i kod kojih je brzina veća, a doskok uvek tvrđi nego kod padobrana tipa krilo.

"Hvala svim vojnicima koji su učestvovali - i srpskim i američkim. Mnogo toga smo naučili a mislim da nije ovo samo pitanje znanja i veština nego se ovako stiču i prijatelji, što je od velikog značaja za našu zemlju", rekao je on.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat rekao je da je današnje uvežbavanje padobranaca Srbije i SAD važno za njihovu obuku ali i za simbol zajedničkih priprema za izazove koji mogu doći u budućnosti.

On je rekao da su američki padobranci bili impresionirani mogućnostima srpskih kolega i ocenio da je vežba bila uspešna.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.