Vučić PORUČIO Srbima u Hrvatskoj: Hvala što čuvate svoja ognjišta, srpsko ime i prezime

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić PORUČIO Srbima u Hrvatskoj: Hvala što čuvate svoja ognjišta, srpsko ime i prezime

Predsednik Srbije na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras u obraćanju na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da Hrvatska i Srbija treba da čuvaju identitet Srba u Hrvatskoj, kao što mi u Srbiji imamo obavezu i odgovornost da čuvamo identitet Hrvata u Srbiji.

Na početku obraćanja, Vučić je zahvalio svim Srbima iz Hrvatske koji su došli na skup što čuvaju svoja ognjišta, svoje porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i svoje srpsko ime i prezime.

- Srbi u Hrvatskoj su narod sa bogatom istorijom, koji je dao veoma značajan viševekovni politički, društveni, kulturni i naučni doprinos u izgradnji svake državne zajednice na prostoru današnje Hrvatkse - poručio je Vučić.

On je ponovio zahvalio hrvatskoj predsednici na pozivu u vreme "kada je najlakše u Zagrebu napadati Srbe i Srbiji i kada nije mnogo teško u Beogradu na sličan ili istovenat nači odgovarati".

Za nekoliko meseci kada ona bude došla u posetu, uveren je, moći će da pokaže rezultate tog i šta je urađeno za pripadne hrvatske zajednice u Srbiji.

- Njihov bolji život značiće veću sigurnost i bolji život za vas, naše Srbe u Hrvatskoj i to je ono što će biti čisti rezultat - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Skupština u Zagrebu: Položaj Srba se nije promenio u proteklih pet godina; Vučić: Hvala vam što čuvate svoje ognjište, i svoje srpsko ime i prezime (VIDEO)

Izvor: Blic, 13.Feb.2018

Prava i položaj Srba u Hrvatskoj 2018. nažalost nisu se bitnije promenili od vremena održavanja Druge velike skupštine Srpskog nacionalnog veća (SNV) 2013, ocenjeno je večeras u izjavi Velike skupštine SNV...Sporost, odlaganje, pa i zanemarivanje u ostvarivanju prava za koje su odgovorne državne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.