Vučić: Opozicija će pokušati da napravi cirkusku predstavu u Skupštini

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 23:39

Vučić: Opozicija će pokušati da napravi cirkusku predstavu u Skupštini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsetio je večeras da je tri dana pred izbore gotovo precizno znao kakvi će rezultati izbora u Srbiji biti.

On je dodao da će pojedni predstavnici opozicije pokušati da naprave cirkusku predstavu u Skupštini, ali da to neće dugo trajati, jer će parlament raditi uspešno.

"Gotovo u jedan posto, ako želite to da potvrdite. Dakle, gotovo u jedan posto da sam vam sve rekao. Nisam ja pogađao, bavim se na ozbiljan način svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslom. Dakle, pogledajte pažljivo. Svi koji su nosioci tih antisrpskih ideja su se upregli u kolo onih koji treba da nam sole pamet o demokratiji. Jedan korumpiran od ove zemlje, drugi od one. Pogledajte Boba Menendeza. Najviše nam je problema u američkom senatu pravio. I na kraju uhapšen je zbog korupcije. Onda su rekli, korumpiran je bio od strane dve zemlje. Onda su rekli, a ne. Ipak su ga korumpirali i Albanci. Pitao sam se, odakle tom čoveku tolika mržnja prema meni, prema Srbiji? Šta sam mu uradio? Oni su sve plaćali. Naravno, to su sve pare i sve se plaća", rekao je predsednik.

Vučić je podsetio da je kompletna opozicija tražila sankcije za njega.

"Tražili su sankcije za nekog ko predstavlja zemlju, a da to ne budu sankcije za zemlju", podsetio je Vučić.

Predsednik je rekao da je na listi "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane" za najstarijeg poslanika izabran Stojan Radenović, jedan od sto najvećih naučnika matematičara danas u svetu.

"On nas je godinama spasavao da opstanemo na Šangajskoj listi, zato što je jedan od najcitiranijih ljudi u svetu. I zamislite vi sada, sutra će taj Stojan Radenović da pokuša da predsedava, ide himna, svečanost u parlamentu. On treba da predsedava, jedan divan čovek, ponos Srbije, u pravom smislu te reči. Jedan od tri ili četiri čoveka iz ove zemlje koji je najpriznatiji u svetu. Treba da predsedava tim parlamentom. Onda će doći jedan koji nije mogao razred da završi u srednjoj školi u Trsteniku i da njemu viče - lopove i svim drugim uzurpatorima, vrati mandate. Ja sam pametan, a ti si glup. Zamislite vi taj paradoks. Zamislite vi tu tragediju", rekao je Vučić.

On je rekao da će pojedini predstavnici opozicije pokušati u Skupštini da se popnu, da zvižde i viču.

"Onda će da stanu, da donesu i da prave od kartona - 'evo lopovi, evo uzurpatori'. Zatim će da zvižde, viču, ako im prođe da ubace neku dimnu bombu kao Aljbin Kurti", rekao je on.

Vučić je istakao da je plan opozicije da budu kao Aljbin Kurti i da će pokušati da od Skupštine naprave cirkusku predstavu, ali da će i to proći.

Odgovarajući da li će biti suzavac i ista situacija kao u Prištini, Vučić je rekao da će opozicija to da pokuša.

"Oni će to da pokušaju, ali svejedno. Svaki cirkus, posle tri dana prođe, dosta je svima cirkusa i radićemo normalno i radićemo uspešno", rekao je.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.