Vučić: Odnosi Srbije i Kine na najvišem nivou u istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odnosi Srbije i Kine na najvišem nivou u istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Kine Čen Bo, sa kojom je konstatovao da su odnosi dveju zemalja, dostigavši nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva, na najvišem nivou u istoriji.

Vučić je rekao da je uveren da će bilateralni odnosi nastaviti da napreduju kroz intenzivan politički dijalog i raznovrsnu ekonomsku saradnju.

Dvoje sagovornika su razmotrili realizaciju konkretnih zajedničkih projekata, izrazivši zadovoljstvo njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napretkom, posebno poslovanjem velikih kineskih investicija, poput Železare Smederevo i RTB Bor.

Predsednik Vučić je izrazio veliku zahvalnost predsedniku Siju što je Srbija deo inicijative Pojas i put, koja će, kroz međusobno povezivanje, doprineti razvoju svih zemalja učesnica.

Ambasadorka Čen je istakla da su poštovanje i razumevanje, koje su izgradili predsednik Vučić i predsednik Si, velika prednost za bilateralne odnose Srbije i Kine.

Ona je naglasila da srpsko-kineski odnosi brzo napreduju upravo zahvaljujući pažnji koju im pridaju dvojica predsednika.

Kineska ambasadorka je izrazila zadovoljstvo zbog velikih rezultata u saradnji, ostvarenih u prvoj polovini ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić razgovarao sa kineskom ambasadorkom o bilateralnim odnosima

Izvor: Beta Video, 14.Jun.2019

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kineskom ambasadorkom Čen Bo o bilateralnim odnosima i na sastanku je rečeno da su ti odnosi dostigli nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva, na najvišem nivou u istoriji, saopštio je Vučićev kabinet. (pokrivalica) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.