Vučić: Očekujem da tužilac objavi izveštaje, jasni uzroci pada helikoptera

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem da tužilac objavi izveštaje, jasni uzroci pada helikoptera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da tužilac objavi oba izveštaja o padu helikoptera u koje je, kako kaže imao uvid i u kojima, prema njegovom mišljenju, nema ničeg spektakularnog, navodeći da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu bili odlučujući u tragediji.

"Što se mene tiče Tužilaštvo može da objavi izveštaj bilo kad - danas, sutra, vi ih pozovite" rekao je Vučić novinarima u palati Srbija.

Upitan da li su jasni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uzroci pada helikoptera Vučić je rekao:

"Meni jesu, nadam se da ćete i vi to da ustanovite".

On je naveo da je bilo tehničkih propusta ali da oni nisu bili odlučujući u tragediji koja se dogodila.

Premijer je ponovio da ministri odbrane i zdravlja nisu čekali helikopter na aerodromu i da nisu želeli da se dogodi tragedija koja se desila i da ne razume napade političara pogotovo bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i pojedinih medija.

Sedam osoba poginulo je 13. marta kasno uveče kada se srušio vojni helikopter kojim je u Beograd transportovana životno ugrožena beba iz Novog Pazara, a Vojska Srbije dan kasnije formirala je dve komisije koje treba da utvrde uzrok nesreće.

Vučić: Ozbiljni znaci ekonomskog oporavka zemlje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka Srbije, ali je ocenio da neko ne želi ekonomsku i političku stabilnost zemlje.

Vučić je novinarima u Palati Srbije rekao da je u martu zabeleženo povećanje naplate PDV od 42,9 milijardi dinara u odnosu na mart prošle godine, kao i veća naplata akciza za milijardu dinara.

Prema njegovim rečima, zabeležen je i porast neporeskih prihoda za četiri milijarde, a po prvi put i rast kreditne aktivnosti za sedam odsto.

"To su ozbiljni znaci početka ekonomskog oporavka. Potrebno nam je još šest meseci da stabilizujemo fiskalni deficit i da kažemo da je Srbija na izvanrednom putu i da možemo da govorimo i o povećanju plata i penzija", rekao je Vučić.

On je, međutim, rekao da je očigledno da nekome takve ozbiljne reforme, kao i ekonomska i politička stabilnost, ne odgovaraju i da mnogi žele da to sruše, te istakao da je njegova obaveza kao premijera da se sa trenutnom situacijom ne igra.

Premijer je ocenio da će buduće generacije moći da kažu da je ovo vreme bilo prekretnica za Srbiju u ekonomskom smislu.

Vučić: Mitinzi SNS-a i DS-a neće biti istog dana

Premijer Srbije i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić ponovio je danas da mitinzi naprednjaka i demokrata neće biti održani istog dana, jer SNS ne želi nikave podele u Srbiji.

"Kada oni održe svoj veliki miting, onda ćemo mi naš mali, sa jedno 10 puta više ljudi," rekao je Vučić, novinarima, upitan kada će naprednjaci doneti odluku o datumu održavanja mitinga.

Vučić je najavio da će sutra biti održana sednica Predsedništva, a do kraja nedelje i sednica Glavnog odbora te stranke.

On je rekao da naprednjaci nikoga neće da sprečavaju u održavanju mitinga.

"Voleo bih da ih (demokrata) bude što više, potrošiće više para u centru grada," rekao je Vučić i dodao da će ih i on sačekati u Vladi i da je čak spreman da im se i obrati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Očekujem da tužilac objavi izveštaje, jasni uzroci pada helikoptera

Izvor: Večernje novosti, 30.Mar.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da tužilac objavi oba izveštaja o padu helikoptera u koje je, kako kaže imao uvid i u kojima, prema njegovom mišljenju, nema ničeg spektakularnog, navodeći da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu bili odlučujući...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.