Vučić: Nisam izdajnik, ali razumem episkope

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2013, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nisam izdajnik, ali razumem episkope

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je episkopima Srpske pravoslavne crkve u petak na Saboru rekao da ne prihvata otpužbe da je izdajnik, ali da razume njihovu brigu za srpski narod.

Aleksandar Vučić posle razgovora za episkopima SPC  

Vučić je ispred Patrijaršije rekao novinarima da je na Saboru dogovoreno da držzva i crkva zajedno rade u interesu građana i Srbije.

"Nikad neću prihvatiti da sam izdajnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << niti ja, niti Vlada, borimo se za narod i radimo najbolje što možemo za naš narod", istakao je Vučić.

Narod pita:

Vučiću, je l' može jednostavnije sa računima za struju?

Upitan o stavu pojedinih vladika koji su žestoko kritikovali njega i Vladu, Vučić je rekao da su "ostale određene kritike na njegov i na račun Vlade", ali da je to stav samo pojedinih vladika.

Episkop bački Irinej rekao je novinarima da se crkva i vlada Srbije slažu po suštinskim pitanjima, a to je da nema priznanja nezavisnosti Kosova i da treba učiniti sve da srpski narod ostane da živi u toj pokrajini.

Irinej je kazao da je Vučić na Saboru vladikama objasnio probleme sa kojima se država suočava i da ne postoje suštinske razlike između crkve i države po pitanju Kosova.

"Crkva ima svoje, a država svoje metode, ali ne postoje suštinske razlike", rekao je Irinej.

On je dodao da razume da je je briselski sporazum najviše što je u datom trenutku Srbija mogla da dobije u pregovorima sa Prištinom, ali da je svestan da o tom dokumentu ni sam Vučić "ne govori u superlativima" i da je to ono što je realno moglo da se dobije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nisam izdajnik

Izvor: Beta Video, 31.Maj.2013

BEOGRAD - Direktno sam odgovorio Amfilohiju na nedavne njegove izjave, rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. (CH 5)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Vučić episkopima: Ne prihvatam da sam izdajnik

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučih izjavio je da je episkopima Srpske pravoslavne crkve danas na Saboru rekao da ne prihvata otpužbe da je izdajnik, ali da razume njihovu brigu za srpski narod. Vučih je ispred Patrijaršije rekao novinarima da je na Saboru dogovoreno da držzva i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.