Vučić: Nikad niko nije pokorio Srbiju, pa neće ni danas

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nikad niko nije pokorio Srbiju, pa neće ni danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Novom Sadu, na svečanosti povodom 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, da našu zemlju niko nikada nije uspeo da pokori i da to neće uspeti ni oni koji to danas pokušavaju

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Osetili ste da je Srbija danas pritisnuta sa različitih strana,da su razne ptice crne boje krenule da zobaju sve što stignu o našoj lepoj Srbiji, a ja, uz poštovanje velikom i starom našem kralju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << samo jednu rečenicu da kažem - Srbija zna svoju snagu i znamo da nismo najveći, ni među najvećima ali znamo da Srbiju nikad niko nije uspeo da pokori, neće ni oni koji to danas pokušavaju".

Predsednik Vučić se zahvalio građanima na odlučnosti da budu uz svoju državu, svoj narod i što znaju da od Srbije nema ništa preče.

Srbija i Vojvodina, vek ujedinjenja (FOTO, VIDEO)

Takođe je poručio da "nikada nikome, do Srbiji, Vojvodina neće pripadati".

Povodom priključenja 1918. godine dela teritorije netom nestale Austrougarske Srbiji, danas je u Novom Sadu otvoren i istoimeni muzej.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković istakla je danas, na otvaranju Muzeja prisajedinjenja u Novom Sadu, da smo i danas ponosni na veliku pobedu koju su izvojevali naši preci i istorijsku odluku o prisajedinjenju koje su doneli pre jednog veka.

Vučić: Multikulturalnost je u srcu Srbije

"Muzej prisajedinjenja, u kome danas svi uzdignute glave stojimo, ima ogroman nacionalni značaj, predstavlja simbol njihove neustrašive borbe za slobodu, kao i da će kao večno podsećanje na tu borbu ostati novim pokoljenjima", rekla je Gojkovićeva, istakavši da su se Velika narodna skupština u Novom Sadu i Veliki narodni zbor u Rumi vodili načelima i idealima slobode, ravnopravnosti, napretka i razvoja svih građana koji žive na ovom prostoru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Gnušam se fizičkog nasillja, napad na Borka Stefanovića užasan

Izvor: Blic, 25.Nov.2018

Ne samo da sam osudio fizički napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, nego se gnušam onih koji pribegavaju nasilju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Vučić: Nisam čuo za predlog o mirovnoj konferenciji o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 25.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić izjavio je u Novom Sadu da nije dobio nikakav predlog Austrije za održavanje mirovne konferencije o Kosovu, kao i da tokom poslednjeg susreta sa kancelarom Sebastijanom Kurcom nije bilo reči o tome. On je poručio opoziciji da "ne pokušavaju da izazivaju nasilje"..."Ne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.