Vučić: Nije velika novost da SAD traže međusobno priznanje Beograda i Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nije velika novost da SAD traže međusobno priznanje Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je za Srbiju loše što SAD traže međusobno priznanje Beograda i Prištine, ali da to ne predstavlja suštinski veliku novost.

Posle jučerašnjeg razgovora s državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom i današnjih sastanaka sa zamenikom Pompeovog pomoćnika Metjuom Palmerom i izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom, Vučić je za RTS rekao da su za Srbiju dobre stvari što SAD podržavaju njen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << evropski put i "ne ulaze u to kako treba da izgleda dogovor" Beograda i Prištine, a da je loše što "traže međusobno priznanje" Srbije i Kosova.

"To jeste novo, ali suštinski to nije velika novost. To nije potpuno nov stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova. Mi tu odluku nećemo da promenimo, a trudili smo se da uživamo u sopstvenim mitovima", kazao je Vučić.

On je naveo da je na sastancima s američkim zvaničnicima izneo stavove Srbije i da je ponovio da "ne dolazi u obzir mogućnost da Srbi ne dobiju ništa, a da Albanci dobiju sve".

"Veoma sam zahvalan i Pompeu i Palmeru i Vilsonu. Za mene je bilo važno da mogu da iznesem stavove Srbije. I za pedalj ako pomerimo stav SAD prema Srbiji, mi smo napravili malo čudo. A nisam naivan da verujem da će SAD da odustanu od prizanja nezavisnosti Kosova, niti ću da dajem lažna obećanja", rekao je Vučić.

On je ponovio da situcija nije laka za Srbiju, već "veoma teška" i dodao da će srpske vlasti "nastaviti da štite svoju zemlju i srpski narod na Kosovu".

Vučić u SAD razgovarao i s Metjuom Palmerom i Dejmonom Vilsonom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u SAD imao dug i ozbiljan razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom o odnosima Beograda i Prištine i srpsko-američkim odnosima.

"Dug, ozbiljan i odgovoran razgovor sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom o odnosima Beograda i Prištine i sveukupnim srpsko-američkim odnosima", naveo je Vučić na Instagramu, uz sliku na kojoj se njih dvojica rukuju.

Vučić je na Instagramu objavio da je u SAD razgovarao i s izvršnim potpredsednikom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom i da je Kosovo bilo dominantna tema tog sastanka.

"Zaštita interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa Srbije bile su suština mog zalaganja u razgovoru sa gospodinom Vilsonom", napisao je Vučić, uz sliku na kojoj se njih dvojica rukuju.

Vučić je sinoć u Njujorku razgovarao s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić u SAD razgovarao i s Metjuom Palmerom i Dejmonom Vilsonom

Izvor: Danas, 21.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u SAD imao dug i ozbiljan razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom o odnosima Beograda i Prištine i srpsko-američkim odnosima. Članak Vučić u SAD razgovarao i s Metjuom Palmerom i Dejmonom Vilsonom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.