Vučić: Nije bilo državnog udara

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nije bilo državnog udara

Premijer Vučić izjavio je večeras da ne misli da je bilo državnog udara, da za to nije bilo snage, niti volje, ali je stalna namera da se uruši vlada.

Vučić je za RTS rekao da je dokaz da sve što se događalo nije bezazleno jeste činjenica da je na naslovnici jednog lista objavljena poternica, na kojoj je jasno bilo njegovo ime:

"To nije bio politički napad, to je bila optužba protiv mene za konkretno krivično delo", rekao je premijer.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rečima, svima je jasno da se radilo o pokušaju Kurira da bez para preuzme Politiku i Novosti ili da se o tome sa nekim pogađa, kao što su se pogađali sa onima ranije.

On je pritom dodao da se to konkretno odnosi na vrh DS, Mirolsva Bogićevića, Aleksandra Rodića i Dušana Bjelopetrovića.

Kako je rekao, otišao je da da iskaz i sam tražio polgrafsko ispitivanje, jer neće da dozvoli da bilo ko reketira ni njega, ni državu.

"Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me povezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca i baraba, jer se borim protiv njih i ne4ću da na mene padne bilo kakva senka", rekao je Vučić.

"Neću da dozvolim da država bude reketirana, da boilo ko ucenjuje vladu i državu da moramo da damo Novosti i Politiku, a govorim o mnarifetlucima vrha Demokratseke stranke, Bogićevića, Rodića i Bjelopetrovića", rekao je.

Premijer je istakao da od detektora laži beže upravo lažovi i primetio da su svi danas kritikovali "duge cevi na jučerašnjoj konferenciji za novinare", upitavši kome smeta srpska policija.

Takođe, primetio je, glavno pitanje je bilo i zašto se javno iznosi dijagnoza čoveka koji je izneo sve te lažne optužbe, a niko se ne pita zašto je i ko zloupotrebio tog čoveka na takav način.

Ne brinemo zbog poglavlja, mada nam pritisci ne ginu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da će 14. decembra biti otvorena poglavlja 32 i 35, da će 32 poglavlje veoam brzo biti zatvoreno, da je 35. nešto zahtevnije i istakao da očekuje da će biti daljih pritisaka po pitanju Kosova.

On je, gostujući u emisiji „Upitnik“ na RTS-u, kazao da ćemo otvoriti prva poglavlja, a da nije od toga pravljena euforija.

„To je rezultat rada građana i na tome im čestitam“, poručio je Vučić.

Poglavlje 35 je, kako je konstatovao, bolno i teško za nas, i tiče se odnosa sa Prištinom.

On je odbio da komentariše izjavu jedne britanske parlamentarke, koja je rekla da će na kraju Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova.

„Ne mislite valjda da ću da komentarišem izjavu jedne poslanice“, kazao je on dodajući da će pritisaka svakao biti...

"To ne može da nas zaobiđe", primetio je premijer.

Prema njegovim rečima, nakon poglavlja 32 i 35, veoma će brzo biti otvorena poglavlja 23 i 24.

Razočaran sam pojedinim zapadnim diplomatama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je razočaran postupanjem pojedinih zapadnih diplomata u Srbiji, ali da je od njegovog ličnog stava mnogo važnije da se ne kvare odnosi naše zemlje sa zemljama iz kojih oni dolaze.

Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da ne želi da govori o kojim ambasadama je rec, ne zato što se plaši, već, kako je istakao, ne želi da ruši ugled Srbije.

"Mogu da kažem da su se dešavale čudne stvari. Iz jedne zapadnoevropske zemlje, kada sam obilazio migrante na Železničkoj stanici, obavestili su me da je jedan čovek obilazio ''Kobre'', ali i ljude iz stranke i da se raspitivao koliko mi je obezbeđenje", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to se dogodilo posle napada na njega u Srebrenici 11. jula.

Kako je dodao, kada su pripadnici "Kobri" pozvali tu osobu da ga pitaju zašto se interesuje za premijerovo obezbeđenje, ispostavilo se da je reč o "glavnom obaveštajcu, odnosno prvom sekretaru jedne zapadne ambasade".

"Zašto im je to bilo važno, ne znam. To je moje lično razočaranje, ali nikada neću reći o kojoj zemlji je reč, jer ne želim da kvarim odnose sa tom zemljom. Odnosi Srbije sa tom zemljom važniji su od onoga što lično osećam", rekao je Vučić.

Na konstataciju novinarke da su se u javnosti pojavile tvrdnje da je u rušenje srpske vlade umešana ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Vučić je odgovorio da je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi njegov dobar poznanik.

"Ne mogu da se pohvalim da mi je prijatelj, već dobar poznanik, ali, što je najvažnije, on je dobar prijatelj Srbije, i to iskreno mislim", rekao je Vučić.

Upitan da li mu je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport prijatelj, Vučić je odgovorio da je njegov posao da radi profesionalno sa Devenportom.

"To je sve što mogu da kažem", zaključio je Vučić.

Premijer je ponovio da je njegov posao, i posao Vlade Srbije, da vode slobodnu, suverenu i nezavisnu zemlju.

"I kao kada sam rekao u Rusiji da smo na evropskom putu, tako i sada kažem da nećemo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji i da ćemo imati dobre odnose sa Narodnom Republikom Kinom", rekao je Vučić i poručio da je na njega teško vršiti tu vrstu pritisaka.

On je dodao da ga je zabolelo to što je iza pojedinih medijskih pritasaka stoji i Brisel, podsetivši na aferu u vezi sa JP Kolubara i kopom Zapadna Tamnava.

"Hvala što ste dali ogroman novac za poplave, 70 miliona evra, ali zašto niste dali i taj 71. milion više. Ljudima bi to značilo više nego što ste se bavili time da se iznose neistine protiv Vlade Srbije, i da se to zove nekakvo istraživanje", poručio je Vučić.

Lično ću obići sve škole, bolnice, domove zdravlja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će lično obići svaku školu, bolnicu, vrtić i dom zdravlja koji će, odlukom vlade, biti renovirani.

"Nijednu školu nećemo da zaboravimo. Lično ću otići u svaku školu, vrtić, bolnicu i dom zdravlja i lično ću da proverim kako izgledaju toaleti", rekao je Vučić na RTS.

Vučić je istakao da odbija primedbe da to nije njegov posao, i objasnio da je upravo to njegov posao i da mu ne pada teško.

On je rekao da ima novca za obnovu svih škola, bolnica i domova zdravlja, koji će biti okrečeni i uređeni.

Prema njegovim rečima, i u ovogodišnjem budžetu je odvojen novac, oko milijardu dinara za bolnice i domove zdravlja, kao i za jedan deo škola.

Premijer je rekao da će prvi put posle mnogo godina Srbija imati veći natalitet, ne samo na Kosovu i Metohiji, nego i u Beogradu, Nišu i drugim gradovima.

Skandalozna izjava Milenovićeve o bosanskom lobiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da je uvredljiva i skandalozna izjava članice Saveta za borbu protiv korupcije Miroslave Milenović da su policajci bosansko-naprednjački lobi, i istakao da neće dozvoliti podele Srba.

On je, gostujući na RTS-u, kazao da je u Beogradu, u kojem je i on rođen, živi oko milion Srba koji su poreklom preko Drine.

„I ja sam rođen u Beogradu, gde sam na najuspešniji način završio državni pravni fakultet. Volim ovaj grad i ovu zemlju, ali se osećam da sam poreklom iz Bosne. Moj otac je poreklom iz Bosne, upoznao je moju majku ovde, jer su mu prethodno ubili sve najbliže. Jel treba da se iselimo svi koji smo iz Bosne“, upitao je Vučić.

On je ocenio da je izjava Milenkovićeve skandalozna poruka, ali , primetio je, niko na to nije reagovao.

„Srba preko Drine ima u Srbiji preko milion. Neću dozvoliti podele. Nema razlike između Srbina iz Šumadije, Krajine, Vojvodine i bilo kod drugog dela“, naglasio je Vučić.

On je istakao da će napad na Milenkovićevu biti istražen, bez obzira na to što se ona ponela neodgovorno, ne prijavivši slučaj i ne podvrgavši se lekarskom pregledu.

Mali ostaje gradonačelnik

Premijer Aleksandar Vučić rekao je večeras da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali ostati na čelu grada, jer ima dobre rezultate i jer je lažnoi optuživan za 24 stana u Bugarskoj.

"Gde su 24 stana Siniše Malog? Koja zvanična istraga, kad niko više to i ne tvrdi", upitao je Vučić.

On je rekao da je deficit u glavnom gradu tri puta manji nego što je bio za vreme prethodne vlasti, da je grad čistiji, osvetljeniji, da se gradi više i bolje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić:“Ne mislim da je bilo državnog udara“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 01.Dec.2015, 14:14

Premijer Vučić izjavio je da ne misli da je bilo državnog udara, da za to nije bilo snage, niti volje, ali je stalna namera da se uruši vlada.. Upitan da li je uplašen, Vučić je kazao da nije. „Nema razloga za preveliku nervozu, lično se ne osećam ugroženim, iako nije lako raditi u takvim...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.