Vučić: Nema svađi u koaliciji

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema svađi u koaliciji

Beograd -- Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da u vladajućoj koaliciji ne postoje politički problemi, već različiti stavovi o merama štednje.

"Nije reč o sukobima i svađama, već o želji da Srbija ide napred, a da se pritom ne prođe kroz baš sve teške mere koje MMF preporučuje", kazao je Vučić u kompaniji Dajrekt grup.

Prema njegovim rečima, različita mišljenja su potpuno normalna kada je reč o teškim odlukama koje treba doneti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Vučić je kazao i da će se na merama štednje, za koje je najavio da će javnosti biti predstavljene u ponedeljak, raditi ceo dan.

Povodm današnjeg sastanka sa predstavnicima MMF-a, Vućić je rekao da ta institucija ne traži uštede u privatnom već u javnom sektoru.

"Oni od nas ne traže ništa što je nepravedno", kazao je Vučić i dodao da nije realno da privredni sektor izdržava zaposlene u javnim službama, penzionere, redovno plaća porez i pritom ima 30 odsto niže plate nego u javnom sektoru.

Vučić je dodao da plate od 40.000 do 50.000 dinara u javnom sektoru nisu velike.

"Pokušaćemo da ne otežamo dodatno tim ljudima", rekao je Vučić.

Vučić je rekao je da u borbi protiv korupcije niko neće biti pošteđen - ni oni koji su "krali milione, ni oni koji su krali desetine ili stotine evra".

"Bavićemo se onima koji su do sada mislili da su zaštićeni borbom protiv velikog kriminala i korupcije, a da na njih niko neće da obraća pažnju", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, država insistira na nultoj toleranciji prema korupciji ma ko da je prekršio zakon.

"Korupcija i kriminal su nedozvoljivi i jednako će biti nedozvoljeni za one koji su otimali, krali i protivpravno uzimali milione evra i one koji su to radili sa desetinama ili stotinama", naveo je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade je obišao fabriku Dajrekt grup u Zemun Polju koja se bavi prehrambenim proizvodima.

Vučić je kazao da će država nastojati da uspešnim firmama, poput Dajrekt grup, omogući što povoljnije uslove poslovanja u Srbiji i dodatno zapošljavanje.

Kako je najavio Dajrekt grup planira da u naredne tri godine proširi kapacitete i zaposli još najmanje 600 radnika.

Predstavnici te kompanije rekli su da su zadovoljni uslovima rada u Srbiji i da u državi postoji povoljna klima za ulaganje i investicije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Nema svađi u koaliciji

Izvor: RTV Pink, 04.Okt.2013

. . . Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da u vladajućoj koaliciji ne postoje politički problemi, već različiti stavovi o merama štednje. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.