Vučić: Neka je Bogom prosto Srbima koji su bacili bombu

Izvor: RTS, 03.Apr.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neka je Bogom prosto Srbima koji su bacili bombu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su bombu na sportsku halu u Zubinom Potoku noćas bacili Srbi i poručio im da će se boriti i za njih i njihove porodice. Poželeo im je da budu srećniji i zadovoljniji nego danas.
Aleksandar Vučić, koji boravi na Kosmetu, rekao je da svi u Zubinom Potoku otprilike znaju kako i iz koje "kuhinje" su došli i bomba i rafali, ali da je ponosan što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << im danas niko nije pomenuo ime.

"Moj odgovor tim našim Srbima koji su na takav način želeli da me dočekaju je - neka vam je Bogom prosto, boriću se i za vas i vaše porodice da živite na svojim ognjištima i da budete srećni i zadovoljniji nego danas", rekao je Vučić na predizbornoj konvenciji SNS u Zubinom Potoku.
Vučić je rekao da ne želi više da govori o počiniocima napada.
"I posle bombe i rafala nismo ih pomenuli nijednom rečju, ime im nismo izgovorili, jer hoćemo ujedinjenu Srbiju, Srbiju protiv mržnje, a ne Srbiju mržnje, hoćemo Srbiju jedinstva i pobede", rekao je Vučić.
Od prisutnih je zatražio veliki aplauz za ujedinjenu Srbiju i srpski narod i poželeo im sve najbolje.

Konvencija SNS-a održava se u sportskoj hali na koju je sinoć oko tri sata bačena eksplozivna naprava i pucano iz automatskog oružja.
U eksploziji je oštećen putnički automobil koji je bio parkiran u blizini, a pukla su i neka stakla na hali, ali nije bilo povređenih. Na licu mesta mogle su se videti čaure.
U hali je u trenutku napada bilo nekoliko radnika koji su montirali binu, ali niko nije povređen.
Kosovska policija odmah je obavila uviđaj na licu mesta i podigla je stepen bezbednosti u Zubinom Potoku na najviši nivo.
Premijer Vučić je nakon incidenta pred njegovu posetu Kosovu i Metohiji poručio da snažnu Srbiju ništa ne može da uplaši.
"Ako već hoće da pucaju, nek pucaju na mene, a ne na nedužne ljude", rekao je Vučić i dodao da će posetu nastaviti po planu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.