Vučić: Najbolji odnosi Srbije i Nemačke u istoriji

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Najbolji odnosi Srbije i Nemačke u istoriji

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je Dan nemačkog ujedinjenja predsedniku te zemlje Frank-Valteru Štajnmajeru i kancelarki Angeli Merkel i dodao da je ponosan što dve zemlje sada imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje odlikuje veliko međusobno poverenje.

"I naša ekonomska saradnja je u snažnom zamahu i verujem da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj. Zahvalan sam nemačkim kompanijama što >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika, ali i daju primer kako se posvećenim radom i marljivošću stiže do uspeha i boljeg standarda", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

On je izrazio nadu da će i u narednim godinama srpsko-nemački odnosi napredovati na obostranu dobrobit i u duhu evropskih vrednosti.

Vučić je rekao da je snaga Nemačke i snaga Evropske unije i da je uveren da će Nemačka pomoći da se Evropska unija suoči sa izazovima i uspešno ih prevaziđe, jer je to od najvećeg interesa za evropsku budućnost Srbije.

"Uz zahvalnost za svu podršku Nemačke našem evropskom putu, želim da potvrdim da će Srbija, kao pouzdan partner, biti snažan oslonac u održavanju mira i jačanju demokratije na Zapadnom Balkanu, koji je zahvaljujući Berlinskom procesu krenuo putem stabilnosti i saradnje", naveo je on.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Srbija i Nemačka sada imaju najbolje odnose u svojoj istoriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan nemačkog ujedinjenja predsedniku te zemlje Frank-Valteru Štajnmajeru i kancelarki Angeli Merkel i dodao da je ponosan što dve zemlje sada imaju najbolje odnose u svojoj istoriji, koje odlikuje veliko međusobno poverenje..."I naša ekonomska...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.