Vučić: Najbolji mogući odnosi Srbije i Nemačke

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Najbolji mogući odnosi Srbije i Nemačke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Nemačka u svojoj savremenoj istoriji trenutno imaju najbolje moguće odnose i da je to velika čast i veoma značajno za Srbiju i njenu budućnost i napredak.

Vučih je na konferenciji za novinare sa nemačkim šefom diplomatije Frank Valter Štajnmajerom rekao da mu je preneo šta je Srbija uradila na polju reformi, kakve političke reforme namerava da preduzme i šta je uraduila na evropskom putu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rekao, završili smo skrining sa najvišim ocenama, pripremili Akcione planove za poglavlja 23 i 24 i sporemni za otvaranje tih poglavlja kao i za poglavlje 32.

On je naveo da je Štajnmajera obavestio da je nastavljen dijalog sa Prtištinom iznoseći naše poglede po tom pitanju i podvukao da je Srbija posvećena nastavku svog evropskog puta i uverena da će na tom putu imati podršku Nemačke.

Naveo je da je nakon analize ekonomskih odnosa i trgovinske razmene i saradnje dve zemlje izvesno da je sve više nemačkih kompanija u Srbiji i da su one koje već posluju ovde veoma zadovoljne uslovima u kojima rade, što je potvrdio i Štajnmajer u razgovoru.

Kako je naveo premijer, Srbija će, štiteći svoje nacionalne interese, da ubrza svoj evropski put, ali i ocenio da nije sve na Srbiji i da je "makar nešto na evropskim partnerima".

On je dodao da se nada da će rezultati koje je Srbija postigla biti priznati i poštovani u zemljama EU kao što su, veruje, poštovani od strane najznačajnije zemlje EU - Nemačke.

Vučicć je zahvalio Štajnmajeru što je uvek na Srbiju gledao kao značajnu i važnu zemlju u Evropi i cenio njen uticaj i urađeno na očuvanju stabilnosti u regionu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.